„Stolačka magaza“ nam donosi domaće tradicionalne proizvode, koji nemaju alernativu kada je u pitanju miris, ukus i kvalitet.  Njihova priča počinje sa proizvodnjom i uzgojem domaćih proizvoda, otkupljujući proizvode od naših vrijednih seljaka iz Stoca i okoline.

„Stolačka magaza“ ima široku i raznovrsnu ponudu, a neki od proizvoda iz domaćeg asortimana su goveđi pršut, sok od šipka, pekmez od smokava, rakija loza, sezonsko voće i povrće.

Iz ponude se izdvaja stolački med koji je na poslednjem međunarodnom sajmu odnio zlatnu medalju.

Pored toga, u ponudi su i domaća jaja, koja Stolačka magaza nabavlja od porodice Muratović.

Zamisao firme ne bi uspjela bez vrijednih porodica Parović  i Janjičić, koji su zaslužni za proizvodnju krompira iz „trapa“, mladog sira i meda. Neizostavno je navesti i stolačko udruženje „Hercegovka“, koje uveličava ponudu svojim kvalitetnim i ukusnim džemovima.

Cilj nam je da u narednom periodu okupimo što više proivzođača domaćih autohtonih proizvoda i skupa sa njima krenemo u nove pobjede„, ističu iz „Stolačke magaze“.

Kako navode planovi i ciljevi su im zadovoljavanje potreba Hercegovaca koji žive u Zagrebu, Beogradu,  Skandinaviji pa čak i u Americi. Veliki uspjeh je realizacija isporuka za Švedsku, Švajcarsku i Ameriku koja je uspješno ostvarena prošle zime.

„Stolačka magaza“ pokazuje kako se uspjeva i kako je proizvodnja domaćih proizvoda svijetla tačka u budućnosti i teškim vremenima kao što je borba sa Covid19.

/sponzorisana objava/

HP, jun 2020.