Ministar porodice, omladine i sporta u Vladi Republike Srpske Sonja Davidović boravi u posjeti Trebinju.

Prva radna i službena posjeta Trebinju počela je sastankom sa gradonačelnikom Trebinja Mirkom Ćurićem. Nakon sastanka je rečeno da je otvoreno niz tema iz resora Ministarstva porodice, omladine i sporta. Davidović je rekla da je sa gradonačelnikom Ćurićem prevenstveno razgovarala o demografskoj slici i politici Trebinja.

Trebinje je, kaže Davidović, izuzetno važan grad posebno što u okviru redovnih aktivnosti Ministarstvo porodice, omladine i  sporta organizuje i realizuju dva izuzetno važna projekta, a to su Ljetna škola sporta i Susreti mladih.

Davidović kaže: „Želja nam je da u fokus naše buduće saradnje stavimo mlade ljude i djecu školskog uzrasta koja se bave sportom“.

Zahvalivši se na posjeti, gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić je rekao da se nakon sastanka vidjelo da je Trebinje započelo niz projekata i da će ih Ministarstvo u budućnosti podržati.

„U narednom periodu, neki pilot projekti koji se prvi put rade od strane ministarstva biće vjerovatno realizovani u Trebinju. Za naredni period je planiran sastanak koji će biti fokusiran na projekte koje je Trebinje započelo, a koje će minitsrstvo podržati“ , rekao je Ćurić.  

U okviru posjete Trebinju ministarka Davidović je posjetila i Javnu ustanovu za odgoj djece „Naša radost“ Trebinje, kojoj je uručila pakete didaktičkog materijala.

Direktor JU „Naša radost“  Janja Ćapin se zahvalila na posjeti i donaciji i izrazila nadu da će saradnja ove ustanove i ministarstva biti nastavljena i u narednom preiodu.

Ministarka Davidović će sutra posjetiti i Dom penzionera i OŠ „Vuk Karadžić“, gdje će uručiti donaciju u vidu opreme za časove fizičkog vaspitanja.

 

HP, mart, 2019.