Sinoć je u Nevesinju odigrana utakmica četvrtfinala Kupa Republike Srpske za rukometaše u kojoj je domaćin RK Hercegovina dočekao Leotar iz Trebinja.

Slavili su izabranici Darka Tavrića konačnim rezultatom 25:27, nakon 8:13 na poluvremenu utakmice. Gosti su čuvali prednost stečenu početkom drugog poluvremena i više je nisu ispuštali.

Meč je počeo sa dvije parade Džidića, golmana Hercegovine, na otvaranju.  Nakon što je odbranio šut Glendže, sedmerac realizuje Milićević za 0:1.

Ivanović pogađa za 1:1, da bi Draganić pogodio sjajno na asistenciju Glendže za 1:1. Za 2:3, pogađa Glendža, a u strijelce se sjajnim golom upisuje i Ražnatović. Radović brani Ivanoviću, da bi Kovačević promašio sedmerac. Milojević pogađa rašlje gola Džidića za 2:5, a Draganić svojim drugim golom donosi prednost Leotaru od 2:6. Potom, poslije kontre ponovo pogađa Ražnatović.

Trener domaćeg tima Gušić potom poseže za tajm autom u 11. minutu. Po povratku sa odmora Ivanović i Buha odigrali su dobru akciju za 3:7, da bi Milojević pogodio za plus pet i velikih 3:8. Radović na drugoj strani brani šut Vujadinovića, a za 4:9 pogađa kapiten Leotara, Ninković. Dragović ponovo pogađa za 5:9, nakon čega Tavrić šef struke Leotara traži svoj prvi tajm-aut.

Milićević promašuje sedmerac tačnije Džidić brani njegov šut. U 24. minutu susreta Milojević pogađa za 5:10, a Radović ponovo brani šut Dragovića. Janković pogađa za do tada najveću prednost Leotara od 5:11, ipak domaći smanuju ekspresno preko Dragovića koji pogađa popravni. Isti igrač ponovo pogađa za 7:11.

Čabrilo potom vrlo atraktivno lobuje Radovića za oduševljenje navijača Hercegovine. Bila je to serija 3:0 za domaće nakon čega Draganić pogađa sedmerac za 7:12 i prekid neugodne serije za njegov tim. Isti igrač upisuje se i u posljednjem napadu u prvom poluvremenu za 8:13.

U drugom poluvremenu izmjene na golu Leotara Savović je čuvao mrežu, a nastavak meča je počeo golom Milićevića za 8:14. Potom Draganić ponovo lobuje Džidića za 8:15. Glendža pogađa u narednom napadu za najveću prednost Leotara od čak sedam golova razlike ( 9:16 ).

Potom Džidić brani šut Lazara Jankovića, da bi Kovačević na drugoj strani realizovao sedmerac. Bilo je 10:16. Draganić postiže svoj šesti gol na utakmici za 10:17. Isti igrač potom iz sedmerca pogađa prečku. Ivanković pogađa za 11:17. Potom Milojević staje na liniju penala i pogađa svoj 4 gol za 12:18. Kovačević postiže gol za 14:19, da bi Milićević pogodio za 14:20. Bio je to njegov treći gol na okršaju.

Nakon kontre pogađa i Čabrilo. Potom Milojević pogađa za 15:21, a Buha postiže svoj treći gol. Milojević je ponovo precizan za 16:22, potom se u listu srijelaca dva upisuje Buha rokometaš RK Hercegovina. Potom pogađa i Čabrilo nakon solo prodora.

Ražnatović pogađa za 18:23 u 50. minutu. Poslije dugo vremena u strijelce se uspisuje i Vještica postigavši atraktivni gol. Uslijedila je odbrana Savovića Kovačeviću. Čabrilo koji se istakao u završnici pogađa svoj peti gol, a pogodak za Leotar postiže i mladi Ratković.

Ražnatović pogađa za 21:26, a nakon kontre pogađa Čabrilo. Rezultat je bio 23:26 kada pogađa Manigoda prvi i jedini put. Milićević postiže svoj treći gol za 23:27. Do kraja domaći postižu još dva gola preko Pantića i Čabrila, tako su samo uspjeli ublažiti poraz.

Leotar je tako prošao na finalni turnir za prvaka Kupa Republike Srpske koji će se održati najvjerovatnije u Trebinju 11. i 12. maja.

Ovo je treća uzastopna pobjeda, a peta pobjeda bez poraza rukometaša Leotara koji polako dižu  formu kako se sezona bliži kraju.

RK Hercegovina- RK Leotar 25:27 (8:13)

Sportska dvorana „Nevesinjka“

Gledalaca: 500

Sudije: Trnčić Janko, Džebo Marko

Hercegovina: Stajić, Džidić, Vučinić,  Kovačevič 4, Pantić, Knežević, Šipovac, Manigoda 1, Buha 4, Ivanović 2, Čabrilo 8, Babić, Šarenac , Dragović 6, Vujadinović, Laketa

Trener: Gušić S.

Leotar: Savović, Draganić 6, Miličević 5, Milojević 6, Spajić, Ninković 1, Radović, Srdanović, Ratković 1, Uljarević, Janković 1, Grk, Vještica 1, Glendža 2, Ražnatović 4

Trener: Darko Tavrić

 

 

S.Š. / HP, april 2019.