Više nego ugodna temperatura koja se bližila dvadesetom podioku Celzijusove skale i sunčan dan izmamili su danas brojne Trebinjce na ulice grada.

Ovog vikenda u gradu podno Leotara održava se manifestacija „Dučićeve večeri poezije“, a subota osim što je tradicionalno „pazarni dan“ za lokalno stanovništvo, već godinama je  prepoznata kao idealna za posjetu ovom gradu od strane vikend turista i „šopingholičara“ iz okolnih gradova Crne Gore i Hrvatske.

Parkinzi su popunjeni velikim brojem dubrovačkih, te automobila iz okolnih Herceg Novog i Nikšića.

„Uglavnom smo tu svakog drugog vikenda. Prvo posjetimo pijacu i uvijek na istom mjestu kupujemo lokalni sir. Kasnije ćemo obići lokalne butike i šoping centre, ručati u gradu“, govori za naš portal posjetilac iz Dubrovnika.

Nije mali broj ni posjetilaca iz ostalih hercegovačkih gradova koji su ove subote odlučili da svrate do Trebinja.

„Malo smo se spustili južnije, da uživamo u suncu, šetnji i druženju uz piće u ovom mediteranskom ambijentu sa prijateljima“, prenosi uz osmijeh utiske Saša iz Nevesinja, uživajući u jednoj od bašta ugostiteljskih objekata smještenih na Trgu slobode.

I dok brojni stanovnici šireg regiona razmišljaju gdje nadolazeće zime na skijanje i sankanje, Trebinjci uživaju u suncu i nadaju se još brojnim sunčanim danima u nadolazećem periodu.

Hercegovina Promo, novembar 2017.