U organizaciji Asocijacije srednjoškolaca u BiH danas je u Bileći obilježen „socijalni dan“ u okviru koga su učenici školske klupe zamijenili radnim mjestima. Socijalni dan uvijek se obilježava 18. oktobra.

„Dvanaest učenika raspoređeno je u više timova. Radimo u Opštinskoj upravi, Pčelici Maji, Ljekobilju i pet ugostiteljskih objekata: Trotoaru, Monaku, Ilegali, Lipi i Mašti. Želimo da im se zahvalimo jer su podržali ovu našu aktivnost.“, kaže koordinator lokalnog tima Asocijacije srednjoškolaca Dragana Кokotović.

Učenici su kroz ovaj projekat učili o radu i obavezama i kako kažu, stekli nova iskustva i dobili ideje o mogućem izboru budućeg zanimanja.

„Ovom timu sam se priključila jer smatram da Asocijacija može poboljšati status srednjoškolaca i da zajedno možemo mnogo uraditi za bolju Bileću. Danas sam radila u Opštinskoj upravi i to je jedno novo i lijepo iskustvo za mene.“, kaže učenica Darija Papić.

Lokalni tim Asocijacije srednjoškolaca formiran je 3. septembra, sa ciljem da utiče na položaj srednjoškolaca, ali i da učenici složno donose nove pozitivne promjene u Bileći.

„Asocijacija srednjoškolaca je nevladina, nestranačka organizacija koja se bavi okupljanjem učenika u cilju poboljšanja njihovog položaja i statusa. U Bileći je primjetno da učenici imaju volju i želju da rade i stvaraju nešto lijepo za naš grad. “,kaže Dragana Кokotović.

Učenici srednjih škola koji žele biti dio ovog tima mogu se javiti koordinatoru Dragani Кokotović.

Izvor: Radio Bileća