U prepunom Domu kulture „Nebojša Glogovac“ sinoć je promovisana Monografija Vrtića „Sveta Evgenija carica Milica“.

Ova zanimljiva, vesela i bogato ilustrovana publikacija nastala je povodom 20 godina rada sa predškolskom djecom i 10 godina postojanja javne ustanove u namjenski izgrađenom objektu.

Milena Кapor, Dragana Radovanović i njihovi saradnici među korice su udjenuli vrijedan pisani i foto materijal koji na najljepši način opisuje mali svijet u kojem vladaju ljubav, sreća, igra i drugarstvo.
Načelnik opštine Milenko Avdalović rekao je da ovu knjigu treba da stavimo na mjesto gdje čuvamo najljepše uspomene.

− Ova publikacija svjedoči da je uprkos teškoćama u Nevesinju tekao život i dešavale se lijepe stvari – istakao je Avdalović.

Savjetnik za predškolsko vaspitanje i obrazovanje u Republičkom pedagoškom zavodu Staka Nikolić naglasila je da Monografija vrtića predstavlja dragocjeni kamenčić u mozaiku predškolske djelatnosti. Iznoseći ocjenu da je nevesinjski vrtić vrijedan kolektiv posvećen svom pozivu, ona je naglasila da ova ustanova podjednako njeguje kulturu brige, učenja i vršnjačkog druženja.

Dragana Radovanović je prije 19 godina bila polaznik Igraonice „Planinče“, a sada se vrtiću odužila na najljepši mogući način – kao koautor vesele publikacije.

– Iskrenost, ljubav i volja koji su nam toliko potrebni uvijek su krasili ovu ustanovu – istakla je Radovanović koja je u protekle dvije godine uložila mnogo truda da bi se zaokružila najljepša priča o nevesinjskom vrtiću.
Direktorica Dječijeg vrtića i autor Monografije Milena Кapor naglasila je da ova publikacija prikazuje trnovit put predškolske ustanove „od prazne školske klupe do bajke u kojoj sada živimo“.

Ona je dodala da je Monografija namijenjena bivšim, sadašnjim i budućim polaznicima koji su tokom dvije decenije predanim radom i stručnim angažmanom omogućili generacijama Nevesinjaca da odrastaju u zdravom i podsticajnom okruženju.

Polaznici vrtića su jubilej proslavili sa gostima, bratskim ustanovama i organizacijama, a posjetioci su, prateći program, nakratko zakoračili u dječiji svijet mašte i zabave

Nastupili su učenici Muzičke škole „Sveti Roman Melod“, etno grupe „Simonida“ i „Sveti Dimitrije“ i Plesni klub „Lets dens“. Pozornica u Domu kulture bila je ukrašena ručnim radovima polaznika vrtića.

Izvor: Radio Nevesinje