Dvorište Osnovne škole „Petar II Petrović Njagoš“ zahvaljujući entuzijazmu mladih ljudi iz Bileće, poprimilo je potpuno novi izgled.

Neformalna grupa mladih kroz projekat Podrška mladima u lokalnim zajednicama koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije, a uz pomoć Opštine Bileća, Mikrokreditnog društva „Eki“, privrednika iz naše opštine i brojnih volontera prikupila je sredstva i nabavila materijal potreban za izgradnju igrališta za djecu.

„Ideja za izgradnju ovog igrališta nastala je na zajedničkim dijalozima neformalnih grupa mladih. Zajedno smo ušli u ovaj projekat i uspješno ga privodimo kraju. Za mališane su do sada postavljeni tobogan, ljuljaške i klackalice. U narednom periodu park će obogatiti još zanimljivih sadržaja. Posebno bih se zahvalio članovima Omladinske organizacije „Jezerine“ koji su volonterski pomogli izgradnju igrališta.“, kaže član Neformalne grupe mladih Božidar Ekmečić.

Vandali su u više navrata oštetili dvorište Osnovne škole, a da se isti postupci ne bi ponavljali potrebno je prostor staviti pod video nadzor i postaviti nove reflektore.

„ Planirali smo izgraditi stepenište kojim ćemo povezati školu sa igralištem i napraviti otvor prema ulici, da bi djeca mogla normalno da ulaze.“, kaže vršilac dužnosti direktora Osnovne škole „Petar II Petrović Njagoš“ Zorica Pekić.

Ljuljaške i klupe u vrijednosti od 1000 konvertibilnih maraka doniralo je Mikrokreditno društvo „Eki“.
Ovo društvo koje je 2002. godine otvorilo podružnicu u Trebinju, do sada je u Istočnoj Hercegovini sprovelo više donatorskih akcija. Osnovnoj školi „Sveti Sava“ u Bileći donirali su sto za nastavu hemije i Narodnoj biblioteci u Trebinju sredstva za kupovinu literature za djecu do osmog razreda.
Кako kažu iz ovog Mikrokreditnog društva, oni svake godine izdvajaju sredstva za društveno- socijalno odgovorne aktivnosti, a novina je da se ove godine zaposleni u „Ekiju“ i volonterski odazivaju radnim akcijama.

Izvor: Radio Bileća