Maske „Vučić i Putin“, „Štrumpfovi“ i „Elitni turizam“ dobitnice su prve tri nagrade na prvom maskenbalu 50. Praznika mimoze koji je održan sinoć u Institutut Dr Simo Milošević u Igalu.

Njih je odabrao žiri publike koja se sinoć zabavljala u Igalu. Pobjedničku masku osmislio je Novljanin Aleksandar Milošević. Autori tri prvonagrađene maske dobijaju 1000, 700 odnosno 500 eura.

Za dobru atmosferu svojsvenu ovakvim događajima pored oko 200 maski, od kojih je 115 bilo u takmičarskoj konkurenciji, pobrinule su se grupe Egzodusi i OK bend, kao i mažoretke i Gradska muzika

Kao i obično autori maski zanimljivih naziva: „Prohujalo s Meljina“, „Šerif od Novoga“, „Maslačak“ „Kontraevolucija“, „Novske mrčenice“ , „Probudi se, nešto se dešava“, „Čovjek bez glave“, pokušali su da na satiričan način komentarišu domaću i svjetsku svakodnevicu.

Na početku maskenbalske fešte nastupili su kineski umjetnici iz Hđina, grada sa kojim je Herceg Novi propisao Protokol o saradnji. Oni su predstavili tradicionalnu muziku Kine.

Pored Novljana na maskenbalu je bilo dosta gostiju iz regiona, ali i iz zemalja Zapadne Evrope, Kine, Japana.

Pogledajte foto-galeriju:

Izvor: Vijesti.me

BONUS VIDEO: Praznik mimoze u Trebinju 2018.