Andrićgrad u Višegradu u svojoj turističkoj ponudi, pored sadržaja unutar kompleksa, organizuje i vožnje brodom „Lotika“.

Brod „Lotika“ nastao je na gradilištu Andrićgrada za nepunih 5 mjeseci i trenutno je najveći plovidbeni objekat na Drini, čiji je kapacitet 65 putnika i članovi posade.

Gradili su ga admiral i kapetan, otac i sin, Nenad i Davor Radović, ljudi sa dugogodišnjim iskustvom u pomorskom saobraćaju i brodogradnji, i može se slobodno reći da su sagradili najljepši i najbolji brod koji plovi Drinom.

Sa posadom broda možete krstariti na nekoliko destinacija. U ponudi je jednočasovna plovidba od mosta Mehmed-paše Sokolovića do banjskog potoka u selu Sase i natrag, po cijeni od 200 KM.

Možete krstariti i od Andrićgrada do Starog Broda i ušća rijeke Žepe u Drinu sa povratkom na početnu tačku u trajanju po želji grupe i to će vas koštati 600 KM.  Dok krstarenje od  od Andrićgrada do hotela „Jezero“ na Perućcu je po cijeni od 1200 KM.

Na brodu se organizuju i žurke, proslave, poslovni sastanci, prezentacije, turistički obilazak drinskog predjela sa turističkim vodičem, a i ispunjavaju se sve želje putnika.

 

 

Izvor: See Srpska