Tačno u podne, ispod terase Gradske kafane u Herceg Novom i velike startne kapije, krenula je II trka karića – Karotrc 2019. Prvi, koji su ujedno otvorili trku su „revijalni takmičari“ – potpredsjednik Opštine Miloš Konjević i najstariji član NVO Maškare, Damir Bakica, a na ovom zanimljivom takmičenju svoje učešće prijavili su i trebinjski zaljubljenici u svojevrsne „bolide na kuglagerima“.

Potez od Gradske kafane do Škvera, gdje je cilj, od jutros je ispunjen brojnim Novljanima i gostima, koji su došli da podrže trku, u kojoj je stotinu učesnika u čak 65 ekipa, prenosi portal radio Jadrana.

Učesnici – takmičari kao i publika jednako su uzbuđeni zbog manifestacije koja je i ove godine okupila „i staro i mlado“. Aplauzi i povici podrške čuju se duž čitave trase od 700 m.

Staza je propisno obezbijeđena zaštitnom ogradom – gumama i baliranim sijenom.

Trka će se odvijati u tri kategorije. Prvi su u podne startovali takmičari u klasi K1 – jednosjed, gdje se 39 takmičara bori za najbolje vrijeme. U 13 časova kreće takmičenje u kategoriji K2-dvosjed, gdje će se 22 ekipe, odnosno njih 44 boriti za najbolje vrijeme, dok je u 14 časova planirano takmičenjeu kategoriji K3-trosjed, gdje će se 4 ekipe, odnosno njih 12 takmičiti za prvo mjesto.

Nagrađuju se najatraktivnije vožnje, najmaškaraniji karić, najoriginalnije ime ekipe, najstariji i najsporiji takmičar.

Nagradni fond je 800 eura, a manifestaciju su pomogli brojni sponzori.

Organizator Karotrca je NVO Maškare, a pokrovitelji su Opština Herceg Novi, Turistička organizacija i JUK Herceg Fest.

 

Izvor: Radio Jadran