U Bileći je uspiješno održana akcija dobrovoljnog darivanja krvi u kojoj je prikupljeno 86 doza dragocjene tečnosti.

Akciju pod nazivom „Daruj krv, spasi život“ koju tradicionalno organizuje Opštinski odbor Crvenog krsta Bileća u saradnji sa Službom za transfuzijsku medicinu Bolnice Trebinje podržakla su 92 stanovnika.

Sekretar Opštinskog odbora Crvenog krsta u Bileći Snežana Кapor izrazila je zadovoljstvo zbog velikog odziva građana.

„ Zadovoljni smo odzivom građana koji svaku akciju podrže u velikom broju. Došli su i naši prijatelji iz Plužina, Gacka, Nikšića i Berkovića da podrže ovu humanu akciju. Hvala svima koji su se odazvali, a hvala i našoj opštini koja je takođe podržala akciju dobrovoljnog darivanja krvi.“, istakla je Snežana Кapor.

Ljekar trebinjske Službe za transfuzijsku medicinu Dragan Šarenac naveo je da je dobrovoljno davalaštvo krvi u Hercegovini odlično razvijeno i istakao da se zalihe krvi redovno obnavljaju.

„ Još jednom veliko hvala Bilećanima i njihovim prijateljima koji su danas organizovali i podržali ovu akciju. Prikupili smo 86 doza i to će nam pomoći da u svim situacijama adekvatno, brzo i efikasno reagujemo na zahtjev transfuzije krvi. Nisam zadovoljan samo ovom akcijom u Bileći već i prethodnim akcijama koje organizuje Opštinski odbor Crvenog krsta Bileća.“ , istakao je doktor Dragan Šarenac.

Nakon akcije organizovan je ručak i zajedničko druženje doborovoljnih davalaca krvi.

Izvor: Radio Bileća