FIAT je predstavio novu top verziju svog potkompaktnog krosovera.

Najsportskija verzija modela 500X do sada ima spušteno oslanjanje za 13 mm, a opremljena je alu felnama od 19 inča i niskoprofilnim gumama dimenzija 225/40.

Ispod haube je najsnažniji motor iz 500X game, turbo-punjeni 1.3-litarski FireFly benzinac sa 150 ks (110 kW) i 270 Nm, uparen sa automatizovanim mjenjačem sa duplim kvačilom.

FIAT je saopštio da je za potrebe Sport verzije izvršio kalibraciju sistema upravljanja, pa je on podešen tako da omogući povratne informacije vozaču na precizniji i direktniji način.

Pored toga, obavljena su specijalna podešavanja amortizera i prednjeg i zadnjeg ogibljenja – pomoću FSD (Frequency Selective Damping) tehnologije – garantuju odlično prijanjanje u vožnji, čak i pri većim brzinama, i to bez dovođenja komfora u pitanje.

Pored mehaničkih unapređenja, FIAT 500X Sport dobio je brojne stilske i funkcionalne dodatke, kako na spoljašnjosti, tako i u putničkoj kabini.

Za potrebe ove verzije u paletu je uključena ekskluzivna crvena boja „Red Seduction“, a tu su još i detalji u titanijum-sivoj nijansi, uključujući kućišta spoljnih retovizora, kvake na vratima, ukrasne elemente na branicima i dr.

Dodati su i novi elementi na pragovima i lukovima iznad točkova, kao i novi difuzor na zadnjem braniku i dvocjevni hromirani izduv, dok su farovi, uključujući i svjetla za maglu, u LED tehnologiji.

Unutrašnjost upotpunjuje sportski ugođaj u vožnji ovog automobila specifičnom grafikom instrumenata, zasječenim sportskim kožnim volanom i drugim detaljima.

Standarni dio opreme FIAT-a 500X Sport su i razni sistemi asistencije (Traffic Sign Recognition, Lane Assist, Speed Advisor…), kao i Uconnect multimedijalni sistem sa 7-inčnim ekranom, te Android Auto i Apple CarPlay funkcijama.

U standarni paket opreme spadaju i automatski klima-uređaj i tempomat.

Izvor: Nezavisne novine