Kia je na Sajmu automobila u Seulu predstavila dva nova SUV koncepta nazvana Mohave Masterpiece i Signature.

Koncept model Mohave Masterpiece je najveći i ima veoma agresivan i “grub” spoljašnji dizajn. Možemo slobodno reći i da ovaj koncept ima “kockasti” dizajn.

Posmatrano od napred, vidimo LED farove, a pozadi se ističu velike svetlosne jedinice i četiri izduvne cijevi.

Iako predstavnici kompanije Kia navode da koncept Masterpiece jednostavno pokazuje u kom smeru bi mogao da krene dizajn njihovog brenda kada su u pitanju veliki SUV modeli, ime Mohave sugeriše da bi ovaj koncept mogao biti uvod u to kako će izgledati druga generacija istoimenog SUV modela.

 

Sa druge strane, koncept Signature podsjeća na Kia SP koncept koji je predstavljen prošle godine u Inidiji. Istina, dizajn je modifikovan i izgleda modernije.

Za razliku od modela Masterpiece, Signatture ima oblije linije dizajna. Prednji deo je posebno zanimljiv zbog farova i lažnoj maski (grille) hladnjaka. Predstavnici kompanije su već potvrdili da Signature predstavlja uvod u SUV model koji će se serijski proizvoditi. Takođe, taj model će premijerno biti predstavljen krajem ove godine.

 

Pored ova dva nova SUV koncepta, korejski proizvođač je u Seulu predstavio i koncept “Imagine by Kia”.

Riječ je o prvom potpuno električnom koncept automobilu sa petoro vrata. Međutim, taj model neće stići do proizvodne trake. Sa druge strane, novi modeli kompanije Kia bi mogli “pozajmiti” sa njega neke detalje.

Izvor: Nezavsine novine / Foto: motorauthority.com