Promocijom Sabora trubača danas je u hotelu Panorama u „Gradu sunca“ svečano obilježen 1. maj Međunarodni praznik rada.

Posjetioci su imali priliku da uživaju u nastupu Orkestra Marka Gligorijevića – pobjednika Sabora trubača u Guči i članova GKUD Alat Swisslion Trebinje.

Ana Bokonjić Buha, saradnik za informisanje Grada Sunca kaže da je obilježavanjem prvomajskih svečanosti u Gradu Sunca počela ljetnja turistička sezona.

Posjetioci su danas imali priliku da uživaju nastupu trubača iz Guče, članova GKUD Alat Swislion, te u degistaciji domaćih hercegovačkih vina, sira i pršuta. Nadamo se i ove godine jednoj uspješnoj ljetnoj sezoni, trebinjski Grad Sunca priprema nove sadržaje za predstojeću sezonu”, kaže Bokonjić Buha i dodaje:

To je Biijeli grad koji se prostire na gotovo pet hektara i koji pored 155 apartmanskih jedinica sadrži vještačko jezero, kongresnu salu te restorane različitih nacionalnih kuhinja.  Od prvog juna u funkciji će biti i šezdeset luksuzno opremljenih apartmana”.

Ostali sadržaji „Grada sunca“ kao što su  SRC Olimp sa vanjskim i unutrašnjim terenima, sportskom dvoranom, zatvorenim bazenom, smještajnim kapacitetima za sportiste, te luksuzni hotel Panorama su na raspolaganju svim posjetiocima.

Od juna će biti dostupan i Akva park, uz već aktivne Dino park, Dječiju igraonicu i Spa centar Galija.

Ana Bokonjić Buha napominje da ovaj turistički kompleks priprema i novitete za svoje posjetioce. Riječ je o etno selu sa, kako kaže, svim karakteristikama hercegovačkog sela, te auto kampingu.

U planu su i drugi projekti, a projketni timovi već rade idejna rješenja za nove sadržaje trebinjskog „Grada sunca“ na radost svih budućih posjetilaca i korisnika sadržaja ovog grandioznog turističkog kompleksa.

 

HP, maj 2019.