U susret najvećem hrišćanskom prazniku Vaskrsu, kroz izložbu oslikanih drvenih jaja, naše sugrađanke pokazale su kreativnost i način kako one to rade tokom predstojećih praznika. Maštovitost su pokazali i srednjoškolci kao i učenici starijih razreda osnovne škole, čiji su se radovi našli na izložbi koja je otvorena sinoć u Domu kulture u Gacku.

Izložbu je otvorila direktor „Kulturno – sportskog centra“ Gacko, Anđelka Boljanović, a kao što je već i najavljeno iz ove ustanove, zainteresovanost je bila velika.

Stručni saradnik za likovnu i primijenjenu umjetnost, Jelena Glogovac Savić, rekla je da su i djeca i odrasli dali sebi na maštu, i da zidove KSC krase prava umjetnička djela.

„Oduševljena sam entuzijazmom mladih ljudi i naših sugrađanki koje se inače bave dekoracijom drvenih i drugih upotrebnih predmeta, koje su svoje tehnike primijenile na dekorisanju drvenih jaja. Korištene su različite tehnike ukrašavanja. I djeca i odrasli su sebi dali na maštu, i zadovoljna sam. Ima fenomenalnih komada“, rekla je Glogovac Savić, ističući da je plan KSC Gacko da ova izložba postane jedna velika tradicija.

Da svako domaćinstvo ima svoju tradiciju za farbanje jaja, potvrdila nam je i sugrađanka Borjana Milošević, koja je svojim učešćem bila dio izložbe.

„Na prošlogodišnjoj izložbi radila sam dekupaž tehniku, a ove godine sam radila sa cirkonima. Kući to radim na tradicionalan način, bojanje bojama i u lukovini, i šaranje voskom. “ rekla je Milošević. Kako kaže, sve je stvar mašte, a vremena se uvijek može naći.

Tokom izložbe, duh predstojećih praznika svojim pojanjem donio je crkveni hor „Sveta Jelena Anžujska“, solisti na gitari, kao i vokali Irina Kovač i Miloš Milidrag.

Organizator izložbe bio je „Kulturno – sportski centar“ Gacko.

Izvor: Opština Gacko