Član predsjedništva BiH Milorad Dodik posjetio je danas Trebinje.

Dodik se između ostalog u Dvorcu „Jelene Anžujske“ sastao sa predsjednikom koncerna Swisslion Rodoljubom Draškovićem, a susretu su prisustvovali Luka Petrović, direktor Elektroprivrede RS, gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić i direktor Hidroelektrana na Trebišnjici Gordan Mišeljić.

Na sastanku se razgovaralo o aktuelnim investicijama u Hercegovini i novim projektima. Bilo je riječi o izgradnji Kliničkog centra u „Gradu sunca“, te izgradnji putne infrastrukture u ovoj regiji.

Dodik je naveo da će Drašković i on biti osnivači fondacije koja će stajati iza izgradnje novog kliničkog centra, a da će njena uloga, pored ostalog, biti i da prikupi određen broj donacija potrebnih za njegovu izgradnju.

-Rodoljub Drašković će u novu zgradu Gimnazije uložiti 25 miliona KM, a od nas je tražio da toliko Vlada Srpske uloži u novi kliničko-bolnički centar. Rekao sam mu da ćemo dati duplo više novca, 50 miliona KM, jer su to zaslužili Trebinje i Hercegovina – naveo je Dodik.

On je ponovio da se nije odustalo ni od gradnje aerodroma u Trebinju i da je uvjeren da će ova generacija ljudi to postaviti na prave noge.

Dodik je istakao da je sa Draškovićem dogovorio da će se zajednički angažovati i na rješavanju infrastrukturnih projekata, poput izgradnje puta od Foče do Tjentišta, novog puta prema Nikšiću preko Klobuka,  rekonstrukciji i modernizaciji puta od Trebinja do Ljubinja, a razgovarano je i o izgradnji hidroelektrane Sutorina kod Herceg Novog.

On je dodao da je doprinos Draškovića Hercegovini nemjerljiv, a da mu je dodjela titule kneza znak zahvalnosti za ono što je uradio, ali i velika obaveza da nastavi sa ulaganjima u ovaj dio Srpske, rekao je Dodik.

Predsjednik Poslovnog sistema “Svislajon” Rodoljub Drašković je ponovio da njemu isključivo u interesu privredni i društveni razvoj i podizanje standarda Hercegovaca, te da današnji razgovor nije bio politički.

Govoreći o bolničkom centru, Drašković je istakao da će odmah nakon izrade projektne dokumentacije početi izgradnja ovog važnog objekta za cijelu Hercegovinu.

– Kod bolnice će biti kao i kod Gimnazije koja je moja zadužbina, na kojoj radovi neće stati dok se ne preda gradu Trebinju – istakao je Drašković.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić zahvalio se Dodiku i Draškoviću koji su godinama unazad bili na raspolaganju Hercegovini – Drašković kroz projekte vrijedne više od 300 miliona KM, a Dodik kao neko ko je uvijek podržavao sve ono što se u Trebinju i Hercegovini trebalo ili treba graditi.

– Današnji sastanak je potvrda da u Trebinju i Hercegovini u budućnosti ima dosta toga da se uradi, a ovo je poruka i mladim da će za sve njih imati budućnosti u našem kraju naveo je Ćurić.

 

Srpska Info / HP, septembar 2019.