Legendarna grupa pop- rock scene Riblja čorba , uz koju su odrastale mnoge generacije, stigla je u Trebinje i uveliko se priprema za večerašnji koncert koji će otvoriti jubilarni Moto vikend. Bora Đorđević  u razgovoru za Padrino radio kaže da večeras očekuju dobru atmosferu.

Ovde posebno u Trebinju očekujem zaista dobru atmosferu. Vidim došli su ljudi iz Srbije, Crne Gore, Mostara sa svih strana. Ovde je uvek bilo dobro„, kaže Bora.

Bora objašnjava da Riblja čorba voli da svira na bajkersikim okupljanjima.

„Mi nemamo bajkerskih himni ali imamo udaračkih pesama koje odgovaraju bajkerima,pa čak i kad sviramo balade bajkeri to jako lepo prihvate. Drago mi je da sviramo na dvadesetom jubilarnom Moto skupu, i mi se osećamo malo kao TNT“, objašnjava Bora.

Na pitanje kako im se dopada Trebinje i da li su ovu priliku iskoristili da obiđu grad pod Leotarom, Bora sa osmjehom odgovara: „Ja sam ranije obilazio Trebinje, ovog puta nisam imao vremena, itekako je lepo. Naročito volim stari grad, moraću nekog da pošaljem da mi kupi kupi magnetiće i razglednice“.

Veliki broj obožavaoca prisustovao je tonskoj probi, bilo je dosta pripadnika mlađe populacije koji su se nakon tonske probe  slikali  sa legendom Borom Čorbom.

Riječi hvale imao je i za Hercegovce u cjelini: „Hercegovci su za mene jako dobar narod. Od Gačana koji su prepametni, obrazovani od Bileće do Nevesinjaca koji su ludi skroz u pozitivnom značenju te reči, do mediteranskih Trebinjaca koji su potpuno drugačiji mentalitet. Hercegovina je konglomerat svega ali u najboljem mogućem smislu te reči“, kaže Bora za naš portal.

Koncert Riblje čorbe počinje večeras u 21 čas. U najjužniji grad Srpske pristigao je veliki broj bajkera sa svih krajeva regiona i svijeta.

Dobar provod je siguran i sutra veče kada nastupa grupa Zabranjeno pušenje.

Organizatori ovogodišnjeg Moto vikenda su uz Moto klub TNT i Grad Trebinje, te Turistička organizacija Grada Trebinja.

 

M.D. HP, jun 2019.