Gradsko kulturno umjetničko društvo „Vladimir Gaćinović“ učestvovalo je na petom Međunarodnom festivalu folklora i narodnog stvaralaštva pravoslavnih zemalja koji je održan u Milićima.

Društvo iz Bileće dobilo je nagrade za najljepšu nošlju i najljepši ansambl, kao i novčanu nagradu u vrijednosti od 1.000 evra.

Predsjednik GКUD „Vladimir Gaćinović“ Nebojša Rogan istakao je zadovoljstvo što je ovo društvo izabrano da predstavlja Republiku Srpsku na ovako velikom festivalu. Rogan je najavio i nove aktivnosti i putovanja.

„Početkom septembra učestvovaćemo na Međunarodnom festivalu u Grčkoj. A izdvojio bih i još dva putovanja. Кrajem septembra posjetićemo Zlatibor,a za najmlađe članove organizovaćemo putovanje u Beograd. Obećao sam im da ćemo ići u zološki vrt i to ću obećanje ispuniti.“, kaže Rogan.

Na ovogodišnjem festivalu, koji je održan u Ugostiteljsko-turističkom kompleksu Кompanije „Boksit“, nastupilo je 14 renomiranih kulturno-umjetničkih društava sa oko 680 učesnika iz Rusije, Ukrajine, Grčke, Sjeverne Makedonije, Rumunije, Bugarske, Srbije i Republike Srpske.

Izvor: Radio Bileća