Asfaltiranjem glavne ulice, Ulice „Кralja Aleksandra“ danas su počeli radovi na rekonstrukciji saobraćajnica u opštini Bileća.

Nakon radova na izgradnji oborinske, kanalizacione i vodovodne mreže došlo je do oštećenja gradskih saobraćajnica koje će u potpunosti ili djelimično biti sanirane.

Projektnom dokumentacijom bilo je predviđeno da se sabraćajnice vrate u prvobitno stanje, što je podrazumjevalo sanaciju rova, ali je Lokalna samouprava odlučila da se uradi kompletna sanacija. Danas je počela prva faza asfaltiranja koja obuhvata površinu oko 2500 kvadrata. Za ovu fazu zatvorena je kompletna finansijska konstrukcija“, rekao je samostalni stručni saradnik za investicije u Opštini Bileća Neđo Nosović.

Prema Nosovićevim riječima do kraja projekta ostalo je još oko 20 odsto investicije, kao i asfaltiranje gradskih saobraćajnica.

Rekonstrukcija vodovodne i kanalizacione mreže traje duže od očekivanog roka, ali su njenu realizaciju pratile brojne nepredviđene okolnosti. Menadžer Opštine Bileća Mihajlo Vujović uputio je zahvalnost građanima Bileće i istakao da su oni pravi heroji koji su strpljivo čekali da se radovi privedu kraju.

Hvala građanima koji su trpili raskopane ulice, a posebno hvala vlasnicima radnji u glavnoj ulici. Preduzimamo sve mjere da se nastavi asfaltiranje i drugih ulica. Projekat će trajati i narednih godina i radovi će se izvoditi i u drugim gradskim zonama“, rekao je Mihajlo Vujović.

Rok za završetak prve faze radova je 5. novembar 2019. godine. Vrijednost projekta je 10 miliona konvertibilnih maraka. Prva faza obuhvata 50 odsto kreditnih sredstava, 35 % projekta finansira se grantom Vlade RS, a 15% iz budžeta Opštine Bileća.

 

 

 

Izvor: Radio Bileća, FOTO: HP