Turistička organizacija opštine Bileća učestvovala je na 42. Međunarodnom beogradskom sajmu turizma. Znamenitosti i turističke atrakcije Bileće predstavljene su na štandu Turističke organizacije Republike Srpske. Posebnu pažnju posjetilaca sajma privukao je nastup Udruženja guslara i epskih pjesnika „Vojvoda Vlatko Vuković“ iz Bileće.

„Srećan sam i zadovoljan jer smo Bileću prezentovali na pravi način. Privukli smo veliku pažnju drugih Turističkih organizacija i potencijalnih posjetilaca. Iskoristili smo priliku da obavimo brojne razgovore i razradimo planove za dobru saradnju u narednom periodu“, kaže direktor Turističke organizacije Bileća Nikola Bajović.

Na poziv Turističke organizacije Republike Srpske članovi Udruženja guslara i epskih pjesnika „Vojvoda Vlatko Vuković“ iz Bileće izveli su scenski prikaz „Prošnja đevojke“.
„Mislim da smo dostojno i dostojanstveno predstavljali Bileću i Republiku Srpsku. Naš nastup su najvećim ocjenama nagradili su i organizatori sajma i oni koji su prisustvovali našem izvođenju. Nadam se da ćemo uspostaviti dobru saradnju sa Turističkom organizacijom RS, jer mi imamo ideju da u narednom periodu pripremimo sadržaje koje bi prikazali, ne samo u Bileći nego i širom naše Republike“, kaže član Udruženja „Vojvoda Vlatko Vuković“ Radislav Uljarević.

Uljarević je uputio zahvalnost direktoru TO Bileća i izrazio zadovoljstvo što su imali priliku da ovaj, već nagrađivani scenski prikaz izvedu na jednom od najvećih sajmova u Evropi.

„Nadam se da će Bileća iskoristiti turističke potencijal koji ima. Na sajmu smo čuli niz pohvala na račun rada naše Turističke organizacije koja se u skladu sa svojim mogućnostima trudi da Bileću uvijek promoviše na najbolji mogući način“, istakao je Uljarević.

Štand Turističke organizacije Republike Srpske posjetili su i gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić, proslavljeni košarkaš Igor Rakočević, kao i brojne poznate ličnosti.

 

 

Izvor: Radio Bileća