Развијањем платна, дужине 30-так метара, са ликом Светог Стефана на једној згради у Фочи, уз ватромет и бакље, фочански навијачи Фудбалског клуба „Црвена звезда“ честитали су Републици Српској 26. рођендан.

Пред више стотина суграђана, фочанске „Делије“ рашириле су и велику слику на платну генерала Ратка Младића на којој пише „Доживотно херој“, као и заставу Србије са мапом Косова и Метохије и поруком „Нема предаје“.

Спектакл је почео синоћ у 18.00 часова, када су се огласила звона са Светосавског храма, којима је најављена вечерња служба уочи празника Светог првомученика и архиђакона Стефана.

Небо изнад Фоче обасјао је ватромет, а око Плавог небодера, највише фочанске зграде на коју је окачено платно са ликом светитеља, упаљене су бакље, док су са разгласа одјекивале химна „Боже правде“ и чувена пјема из Првог свјетског рата „Марш на Дрину“.

Раније данас фочанске „Делије“ позвале су суграђане на рођенданску журку димном завјесом у бојама српске заставе, коју су упалили на врху Плавог небодера.

Извор: Независне новине/ Срна