Facebook je dodao gotovo 200 zastava u okviru svoje Profile Frames funkcije, omogućavajući korisnicima da dodaju simbol nacionalnog identiteta u ugao svoje profilne fotografije. Profile Frames je objavljen 2015. godine kao način da se omogući korisnicima širom svijeta da istaknu vijernost svom omiljenom sportskom timu, a u decembru prošle godine Facebok je počeo da omogućava svima da dizajniraju i prijave svoje okvire za fotografije.

Direktor društvene mreže Facebook Mark Zakerberg poslao je nedavno otvoreno pismo sa 5800 reči u kome je govorio o novim ciljevima kompanije. Ukratko, on je priznao da je odgovornost društvene mreže velika, a poručio je i da će moć koju Facebook ima iskoristiti kako bi se doprinijelo izgradnji građanskog angažovanja i globalne zajednice koja bi radila za sve nas.

Nakon proglasa da je Facebook nova vrsta digitalne nacionalne države koja može da prevaziđe sve granice, kompanija sada ponosno proglašava vašu zemlju porijekla. Uostalom, Zakerberg je i sam poručio da ne pokušava da uništi temelje savremenog građanskog života, već da Facebook funkcioniše u okviru postojeće ekonomske i političke scene. Ipak, kompanija voli da misli o svojoj društvenoj mreži kao o drugoj državi.

 

Izvor: Nezavisne novine