Na zahtjev ministra industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Petra Đokića, preduzeće „Elektro-Hercegovina“ Trebinje odustalo je od današnjeg najavljenog dvočasovnog isključenja električne energije bilećkom „Vodovodu“, koji struju ne plaća 11 godina, potvrdio je Srni direktor „Elektro-Hercegovine“ Vladislav Vladičić.

 
„Vodovod“ duguje „Elektro-Hercegovini“ oko sedam miliona KM, a na preporuku Vlade Srpske „Elektro-Hercegovina“ je ponudila „Vodovodu“ petnaestogodišnji reprogram da bi obje strane mogle ispuniti zakonom propisane obaveze.

S obzirom na to da se „Vodovod“ nije oglasio u vezi sa reprogramom do 1. juna, kada je bio rok, Vladičić kaže da nije imao drugi izbor nego opomenu, odnosno dvočasovno isključenje struje „Vodovodu“.

Uprava preduzeća „Elektro-Hercegovina“ uzela je u obzir zahtjev ministra Đokića, kao i molbu opštine Bileća, te odlučila da „Vodovodu“ pruži još jednu šansu.

Vladičić napominje da prvobitna mjera nije bila usmjerena prema stanovnicima Bileće jer oni to ne zaslužuju, i namjera nije bila da im stvaraju probleme.

Vladičić je najavio da je za 10. jun zakazan sastanak predstavnika uprave „Elektro-Hercegovine“, rukovodstva bilećkog „Vodovoda“, opštine Bileća i narodnih poslanika na kome će pokušati da se nađe rješenje za ovaj višegodišnji problem.

Izvor: Srna