U dramatičnom finalu Hrupjela nakon penala slomila otpor Mokrih Dolova i tako odbranila naslov.

Hrupjela je „novi-stari“ pobjednik Olimpijade, pošto je u dramatičnom utakmici koja je obilovala nešto grubljom igrom i velikim brojem propuštenih prilika igrača Mokrih Dolova, nakon penala slavila konačnim rezultatom 6:5. Vatreno je bilo i na terenu i na tribinama, koje su večeras bile „dupke pune“. Vodila se borba za svaku loptu, a golman Dušan Berak izrastao je u heroja svoga tima.

Prvi su zaprijetili Mokri Dolovi preko Čečura, u čiji šut pravovremeno ulazi Berak. Na drugoj strani okušao se Milivojević čiji šut odlazi pored gola. Isti scenario viđen je i nakon pokušaja Džudže. Predstavnici Mokrih Dolova potom preuzimaju igru i pogađaju stativu. Nastavili su napadati, a to im se isplatilo nakon šuta Čečura, koji preusmjerava Savo Andrić i tako vara nemoćnog Dušana Beraka za 0:1 i donosi veliko slavlje na tribinu gdje su se nalazili njihovi navijači.

Vico je u nastavku dva puta šutirao, jednom je njegov šut otišao preko gola, a drugi put je blokiran. Zaprijetili su i Mokri Dolovi preko Sava Andrića, kojeg Dušan Berak sprječava da postigne svoj drugi gol na utakmici. Do kraja poluvremena vidjeli smo još slobodan udarac za Hrupjela koji je izveo Vico, ali je živi zid Mokrih Dolova dobro obavio posao.

Druga dionica igre počela je sa dvije dobre situacije za Mokre Dolove, koji su bili blizu da dupliraju svoje vođstvo. Prvi put Berak se istakao dobrom paradom, a već u sljedećem napadu nakon gužve u kaznenom prostoru Mokri Dolovi pogađaju stativu. Lopta nije htjela u gol. Kazna za velike promašaje po nepisanom fudbalskom pravilu brzo ih je stigla. Milić sa poprilične udaljenosti namješta na šut i matira golmana Mokrih Dolova Novicu Beraka za poravnanje rezultata i donosi veliku radost drugoj tribini stadiona „Aleksandar Masleša“.

Hrupjelčani su tokom čitave utakmice bili glasna podrška svome timu, što je definitivno njihovim igračima „dalo krila“ da prebrode teške situacije na terenu i iz meča izađu kao pobjednici. Nekoliko grubih faulova unijelo je dodatne tenzije na tribine. Mokri Dolovi su nastavili napadati, a Čečur i Dušan Berak su još jednom bili glavni akteri – opet je kao pobjednik izašao golman Hrupjela. Uslijedio je slobodan udarac za Mokre Dolove, ponovo se okušao „uporni“ Čečur, ali još jednom njegov pokušaj čita sjajni Berak.

Pristupilo se penalima u kojim je takođe viđena velika drama. Promašen je po jedan penal sa obje strane. Ušlo se u dodatnu penal seriju, golman Mokrih Dolova Novica Berak pogodio je stativu u sedmoj seriji pri rezultatu 6:5, što je Hrupjeli donijelo odbranu titule i veliko slavlje njihovim navijača i igračima. Ovaj tim iako u finalu nije briljirao, igrao je dobro od samog početka i znali su igrati na rezultat. Bio je to spoj mladosti i iskustva, koji je zajedno donio Hrupjeli veliko salavlje i titulu 62. po redu Olimpijade. Ovim okršajem na 62. trebinjsku Olimpijadu bačena je zavjesa.

Duel za treće mjesto bio je u sjeni finala. U njemu je Gornja Hrupjela savladala Bemiks 1:3 nakon penala, pošto je nakon regularnog toka utakmice rezultat bio 1:1. Novo Milošević dovodi Gornju Hrupjelu u vođstvo proturivši loptu kroz noge golmanu rivala. Glavna ulica uzvraća preko Zečevića, koji silovitim šutem pogađa za 1:1. Do kraja poluvremena Vujović je nakon slobodnog udarca poslao loptu pored gola. U drugom poluvremenu Glavna ulica je imala dvije prilike, čak su i pogodili prečku, ali poslije toga su potpuno stali. Imali su problema sa iznošenjem lopte,  nisu imali odgovara na presing rivala. Uslijedio je žestok pritisak Gornje Hrupjele. Vukalović je spasio sa gol linije ispred gola Bemiska. Golman Gornje Hrupjele Gudelj bio je nezaposlen. Uslijedila je penal lutrija u kojoj su Gornjoj Hrupjeli pomogli njihovi navijači i tako ih vukli do trijumfa i  trećeg mjesta.

Finale 62. Olimpijada

*Hrupjela– Mokri Dolovi 1:1 penali 6:5

Za treće mjesto:

Glavna ulica- Gornja Hrupjela* 1:1 penali 1:3

Za najperspektivnijeg igrača turnira izabran je Igor Burani, mladi igrač Mokrih Dolova. Za najboljeg golmana izabran je golman Hrupjela Dušan Berak. Najbolji strijelac turnira je takođe igrač Hrupjela Milan Vučurević dok je najbolji igrač 62. Olimpijade je „motor“ Mokrih Dolova Nemanja Čečur.

Prva tri mjesta:

  1. Hrupjela- Nagrada 3000 KM
  2. Mokri Dolovi – Nagrada 1000 KM
  3. Gornja Hrupjela- nagrada 600 KM

 

Srećko Š. / Hercegovina Promo, avgust 2018.