Banja Luka je protekle subote bila domaćin Prvenstva Bosne i Hercegovine za seniore u džudou. Nastupilo je više od četrdeset džudo ekipa iz cijele BiH, a trebinjski džudisti su ponovo imali odličan nastup.

U kategoriji do 60 kg, iako tek junior, Igor Đurica superiorno je osvojio prvo mjesto pobjedivši sve svoje protivnike iponom. U kategoriji do 73 kg prošlogidišnji prvak BiH Nikola Boljanović u finalnoj borbi je nevjerovatnim sudijskim odlukama oštećen i osvojio je drugo mjesto.

U kategoriji do 81 kg Božidar Vučurević koji je takođe prva godina juniora imao je odličan nastup i osvojio drugo mjesto, a zlatna medalja izmakla mu je u produžetku borbe. U ukupnom plasmanu za muškarce Džudo klub „Leotar“ zauzeo je 3. mjesto iako je malo nedostajalo da bude najbolja muška ekipa u BiH.

Ako uzmemo u obzir činjenicu da u muškoj konkurenciji ima sedam kategorija, a džudisti Leotara su izborili tri finala, govori o kvalitetu rada u ovom klubu. Ovaj podmlađeni tim svojim nastupom i velikim rezultatima pokazao je da njihovo vrijeme tek dolazi.

Igor Đurica, Nikola Boljanović i Božidar Vučurević nastupiće na Balkanskom prvenstvu za seniore koje se održava 30. marta u Albaniji.

 

HP, februar 2019.