Najbolji sportista grada Trebinja za 2019. godinu je član Džudo kluba „Leotar“ Igor Đurica, a priznanje za najuspješniji sportski kolektiv pripalo je Košarkaškom klubu „Leotar“. Đurica je rekao da mu ovo priznanje mnogo znači, da se nije nadao ovoj tituli.

„Za mene puno znači svaka nagrada i priznanje koje dobijem za svoj rad. Ja ću nastaviti ovako i nadam se će biti još nagrada. Osjećaj je fantastičan“, dodao je Đurica.

Đurica je seniorski prvak Balkana, seniorski prvak BiH i prvak BiH u kategoriji mlađih seniora do 66 kilograma.

Kapiten KK „Leotar“ Đorđije Ninković, koji je primio pehar u ime najuspješnijeg sportskog kolektiva kaže da je njegov tim ovo priznanje i zaslužio.

„Ova nagrada je lijepo priznanje ljudima u našem klubu, kao i igračima koji su dali svoj maksimum. Bili smo šampioni, radili marljivo i hvala gradu za lijepu nagradu kao najboljem sportskom kolektivu“, rekao je Ninković.

Drugo mjesto, u kategoriji najboljih sportista, pripalo je članu Atletskog kluba „Trebinje“ Marku Šukoviću, dok su treće mjesto podijelili atletičarka Emilija Kušić i košarkaš Dejan Šakotić.

U kategoriji najuspješnijih sportskih kolektiva drugo mjesto pripalo je DŽudo klubu „Leotar“, a treće su podijelili Rukometni klub „Leotar“ i Ženski košarkaški klub „Leotar“.

Dobitnicima je čestitao gradonačelnik Mirko Ćurić, koji im je poželio mnogo uspjeha i u ovoj sportskoj godini.

Manifestaciju organizuju „Trebinjesport“ i „Glas Trebinje“, uz pokroviteljstvo Grada.

 

 

Izvor: SRNA