Konferencija za novinare Štaba civilne zaštite Dubrovnik održana je u 11 sati na temu epidemiološke krize izazvane koronavirusom.

– Od juče imam dva nova pozitivna slučaja na koronavirus. Dakle, stanje je možemo reći nepromijenjeno. Ozbiljno, ali i stabilno. Moram se i dalje pridržavati svih mjera. – rekao je župan Nikola Dobroslavić, koji je pozvao građane da ne stigmatiziraju oboljele od koronavirusa, ali i oboljele da iskreno kažu sve svoje kontakte.

Načelnik Štaba Joško Cebalo rekao je kako je do sada prema Zagrebu upućeno 297 uzoraka, od čega je 41 osoba bila pozitivna te je u karantinu smještena jedna osoba, a ne dvije kao do sada.

Novinarima se obratio i upravnik OB Dubrovnik Marijo Bekić.

– Imali smo slučaj pacijentice iz Metkovića koja je juče došla u OB Dubrovnik, nije bio propust, ali bio je recimo nesporazum, ona će jutros biti naručena. Ukupno ih je 11 hospitlaizovano u Opštoj bolnici Dubrovnik, jedan pacijent je na jedinici intenzivnog liječenja, dvoje zaposlenih je pozitivno. Uz ljekara tu je i jedna medicinska sestra. – reko je Bekić.

– Što se tiče dvoje novih, moguće da se jedna osoba zarazila u Konavlima, a druga osoba s osobom koja je zaražena prije par dana. – naveo je Lakić.

 

Izvor: Dubrovački dnevnik