Pjesničkom večeri „Na Dučićevom putu“ završeno je tradicionalno okupljanje Dučućevih poštovalaca, ljuditelja stiha, kulture, Dučića i Trebinja. Poznati pjesnici, čija riječ već sada daleko doseže, darovali su ove godine trebinjskoj publici svoje najljepše stihove.

Svoje stihove govorili su Rajko Petrov Nogo, Đorđo Sladoje, Vladimir Jagličić, Gojko Đogo, Ivan Negrišorac, Dragan Hamović, Milan Nenadić, Budimir Dubak, Milica Kralj, Zoran Kostić, Božidar Glogovac, Saša Radojčić i Branko Brđanin-Bajović. Pored poetskog programa, večer je upotpunjena muzičkim programom u okviru koga se predstavio beogradski hor “Lola” i glumica Narodnog pozorišta Beograd, Biljana Đurović.

Trebinjskoj publici obratio se gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević koji je u svom govoru podsjetio na dučićevski prizvuk koji postoji u svemu što u Trebinju jeste: “Sve ovdje odiše Dučićem, sve je u Dučićevom znaku, pa čak i kada gledate gradske forme u kamenu. Bilo je pjesnika koji su govorili da se Dučićev stih ovdje može isčitati u svemu što je ljudska ruka stvorila i ljudska duša tvorila“.

Sinoć  je i svečano predstavljen Zbornik “Predačka melodija Aleka Vukadinovića” koji je nastao prošle godine u okviru naučnog skupa Dučićevih večeri poezije. O zborniku je govorio Aleksandar Jovanović. U okviru ovogodišnjih Dučićevih svečanosti, naučni skup se bavi djelima Rajka Petrova Noga.

Izvor: Grad Trebinje