Šesto izdanje Dubrovačkog zimskog festivala uslijediće nakon bogate ljetne festivalske sezone i raznovrsnih jesenskih događanja, a počeće u subotu 30. novembra 2019. koncertom The Frajli na Stradunu.

Tradicionalno, otvaranje festivala obilježiće i paljenje prve adventske svijeće te dekorativne rasvjete koja će čarobnim sjajem obasjati svečano zimsko ruho gradskog jezgra.

Grad Dubrovnik, Turistička zajednica grada Dubrovnika i Dubrovačke ljetne igre oobjavili su dio programa šestog zimskog festivala, koji će donijeti nove, bogatije sadržaje i međunarodne izvođače čija će imena naknadno biti objavljena, dok se među domaćima ističe jedan od najpoznatijih hrvatskih pjevača, u Dubrovniku uvijek rado viđeni, Gibonni.

Iako u fokusu festivalskog programa ostaju veliki koncerti na najljepšoj svjetskoj otvorenoj pozornici – Stradunu, nastavlja se i sada već tradicija velikog Božićnog koncerta koji će 21. decembra prirediti Dubrovački simfonijski orkestar pod dirigentskom palicom mlade hrvatske dirigentske zvijezde mo. Vetona Marevcija, a uz sopran Valentinu Fijačko, Vannu i druge izvođače.

Još jedan veliki koncert održaće u „Kazalištu Marina Držića“, a povodom završetka Orlandove godine koju grad Dubrovnik obilježava povodom 600. godina postavljanja Orlandova stupa na Stradun.

U novu će godinu Dubrovčane i njihove goste 31. decembra uvesti jedan od najpopularnijih i najdugovječnijih hrvatskih bendova Parni valjak, čijem će nastupu prethoditi program koji izvodi nezaobilazno muzičko ime hrvatske estrade Ante Gelo uz svoj bend i goste.

Najbolji hrvatski izvođači na najljepšoj pozornici i impresivni vatromet točno u ponoć, garancija su još jednog nezaboravnog početka nove godine na Stradunu.

Prvog dana 2020. Dubrovački simfonijski orkestar održaće tradicionalni koncert u podne na Stradunu uz šampanjac.

Orkestrom će upravljati izraelski dirigent Noam Zur, dok će kao solista nastupiti izraelski sopran Alla Vasilevitsky, a na programu su prigodno operne arije iz repertoara porodice Strauss.

Uobičajeno je prvog dana nove godine na Stradunu zapjevati uz dalmatinsku klapsku pjesmu, pa će tu u večernjim satima nastupiti Klapa Iskon.

Bogata gastronomska ponuda na kućicama na više gradskih lokacija nezaobilazan je dio zimskog festivalskog đira, a vikendima će na njima Dubrovčani i gosti uživati uz kolendu i klapsku pjesmu. Sladokusce će razveseliti i humanitarni Torta Party uz nastup Domenice.

Šesti Dubrovački zimski festival obilovaće dječjim programom, a omiljeno dječje okupljalište Stanica Sjeverni pol, ove će godine biti u Kazalištu Bursa.

Najmlađe će u novu godinu na dječjem dočeku uvesti omiljena Mia Dimšić, a održaće se i već tradicionalna Božićna bajka.