Obilna kiša koja je uz grmljavinu pogodila dubrovačko područje opet je uzrokovala haos na saobraćajnicama i u vodosnadbijevanju.

Vatrogasci su intervenisali na šest lokacija gdje su ispumpavali vodu i to u Turističkoj zajednici na Pilama, Restoranu Dubravka, Hotelu Rixos, butigi Brenum, šahtovi po gradu i na Lopudu gdje su ispumpavali plovila. Naselje Batala je potpuno bilo prekriveno vodom, a iz odvodnih šahtova voda je poput vodoskoka šikljala u vazduh. Automobili su ostajali zaglavljeni u vodenim bujicama.

Tek oko podneva je pljusak prestao, ali je to trajalo samo pola sata, kada se nebo opet otvorilo. Vatrogasci su bili zagušeni pozivima. Voda je na Stradunu izbila sve šahtove. Gruška obala je takođe bila pod vodom, a potopljene su i neke barke.

Na dio ulice Marka Gjaje na Gornjem Konalu urušio se dio zida zbog klizišta koje je nastalo uslijed velikih padavina. Radi se o ulici kojom djeca iz ovog dijela grada svakodnevno idu u školu. Jedno je maleno dijete malo zastalo i za dlaku izbjeglo stradanje, kako saznaje Dubrovački dnevnik.  Građani nemaju struje, o cijelom slučaju obaviješteni su vatrogasci i policija.

U Župi dubrovačkoj poplavljeno je tokom olujnog nevremena čak 48 kuća, a vatrogasci su na terenu. I najstariji Župljani kažu kako se ovakvo nešto ne pamti. Vatrogasci DVD-a su na terenu i rješavaju dojave kako one stižu.

– Svi su nam ljudi na terenu, za sada imamo 48 dojava. Ispumpavamo vodu iz kuća i nadam se da ćemo stići do mraka – rekli su u DVD-u Župa.

Osim poplave u dijelu Župe jutros nije bilo ni struje jer je oštećena jedna faza dalekovoda.

Materijalna šteta će sigurno biti velika.

 

Izvor: Dubrovački dnevnik