Snimanje scena osmog nastavka planetarno popularnog filmskog serijala „Ratovi zvijezda“ u Dubrovniku počelo je juče  u kasnim poslijepodnevnim satima i zbog toga je zatvorena i najpoznatija dubrovačka ulica Stradun.

 

 

Snimanje scena Ratova zvijezda u Dubrovniku trajaće do 17. marta, a snimaće se u kasnim popodnevnim i noćnim satima. Kretanje istorijskim jezgrom biće zbog toga ograničeno, a na ulazima u Grad na Pilama i Pločama postavljene su informativne table s preporučenim rutama kretanja. Za potrebe nesmetanog snimanja angažovan je i veliki broj zaštitara.

Dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić je istakao kako se Stradun zatvara “zbog značajne filmske produkcije“.

“Grad Dubrovnik je grad koji je omogućio da se produkcija odvije po njihovom planu i programu. Mi smo prihvatili njihova pravila igre. Nismo ni na koji način onemogućili njihov projekt, a sretni smo da se napravi. Ne znamo tačno ni koja je produkcija, ni šta će se događati, stojimo iza toga da je to važno i da je produkcija u okviru proračuna RH. Sama po sebi izaziva ogroman interes javnosti“, odgovorio je Vlahušić na novinarski upit o zatvaranju Straduna za potrebe snimanja filma “Space Bears“, što je kodni naziv za osmi nastavak filmskog serijala “Star Wars“, odnosno Ratova zvijezda.

du rat zvjezda 2

 

du rat zvjezda 3

 

 

Izvor: Nezavisne novine, Foto: vecernji.hr