Izvor: agencije/6uka.com

Postoji osnovana sumnja da je loto sedmica Državne lutrije Srbije od čak 181,7 miliona dinara (više od tri miliona KM) , koja je izvučena 15. maja 2012. u Banjaluci bila namještena, prenosi srbijanski dnevnik Informer.

U službenoj bilješci Uprave za igru na sreću Ministarstva finansija, sačinjenoj 16. maja 2012. navode se tri krupna razloga za sumnju u regularnost izvlačenja loto brojeva!

Na osnovu ovog dopisa policija je prije nešto više od godinu dana pokrenula istragu, ali njeni rezultati do danas nisu bili poznati.

U 38. kolu igra na sreću loto prošlog maja izvučeni su brojevi 3, 5, 9, 16, 21, 27 i 33, a premija je iznosila tačno 171.715.040 dinara (171 milion), što je tada bilo oko 1,6 miliona evra.

Dobitnik, koji je tiket uplatio u Banjaluci do danas je ostao anoniman.

U bilješci Uprave se navodi da su se na sam dan izvlačenja odigrali veoma čudni događaji. Najprije je tri sata prije početka izvlačenja naloženo da se otvori trezor Državne lutrije Srbije (DLS) i da se vanredno očiste sve loptice.

I tokom samog izvlačenja dobitne kombinacije, koja je direktno prenošena na TV Prva desilo se nešto vrlo čudno.

Naime, izvlačenju brojeva 15. maja 2012. prisustvovali su svi direktori pravne i marketing službe sa svojim saradnicima iz DLS-a, kako bi, kako su rekli, nadgledali cijeli tok odvijanja igre, od preuzimanja materijala do centralnog trezora do završetka izvlačenja na televiziji, što nije uobičajena praksa.

Na kraju dopisa se navodi da je i ‘novi radnik obezbjeđenja’, tokom transporta neovlašteno vršljao po lopticama.

Podsjetimo, direktor DLS-a u to vrijeme bila je Tijana Anđelić, kadar Borisa Tadića.

Za vrijeme direktorovanja Anđelićeve, Lutrija je prvi put u svojoj istoriji poslovala sa gubitkom!

Godinama je lutrija bila rudnik za izvlačenje para za čelnike Demokratske stranke. U toj firmi su milioni eura u opticaju svake nedjelje, a niko nije obratio pažnju na njih – kaže Marko Nicović, policijski ekspert.