U organizaciji „Kulturnog centra Bileća“ sinoć je u Gradskoj galeriji u Nevesinju održano predavanje na temu „Čitajmo zajedno – značaj čitanja i očuvanja biblioteka“ i predstavljena izložba slika članova Udruženja likovnih umjetnika istočne Hercegovine „Milorad Ćorović“.

O značaju čitanja i očuvanja biblioteka govorili su direktorica Narodne biblioteke „Vladimir Gaćinović“ iz Bileće Irena Dunđer i direktor Gradske biblioteke u Nevesinju Zoran Kisić.

U ime organizatora prisutnima se obratio organizator festivala i predsjednik Skupštine Udruženja „Kulturni centar Bileća“ Nebojša Rogan koji je rekao da se ove aktivnosti održavaju u okviru festivala za mlade „Lipa festa 08“.

– „Lipa fest“ će se tradicionalno održati u Bileći 2, 3, i 4. avgusta na lokaciji nekadašnjeg muzeja, sa pogledom na Bilećko jezero, a učestvovaće grupa „Brkovi“, Lukijan Ivanović, kao i pop zvijezda Goca Tražan, a u Ljubinju će 10. juna gostovati grupa „Osvajači“ – dodao je Rogan.

On je najavio da će se „Lipa fest“ održati i u našem gradu, a mladi Nevesinjci mogu očekivati jedno od poznatih imena muzičke scene.

Sljedeće druženje zakazano je za srijedu 23. maja kada će biti održana predstava za djecu.

 

Izvor: Radio Nevesinje