U petak, 17. avgusta 2018. godine, od  19 do 23 časa u Vinskoj Galeriji Vukoje  u Trebinju biće održan  „Drugi salon žilavke“,  vinska manifestacija koja je prošle godine održana prvi put i koja je okupila 18 proizvođača žilavke iz Bosne i Hercegovine.

,,Drugi salon žilavke“ je ekskluzivni događaj namjenjen hedonistima, ljubiteljima vina i  vrhunske gastronomije (očekuje nas bogat gastro kutak), vinskim novinarima, regionalnim somelierima i restoraterima, a baštineći postignuća prošlogodišnjeg “Prvog salona” i ovaj će  struktuirano nastaviti brendiranje  Hercegovine kao vinske regije i to upravo kroz žilavku koja je i njen vinski simbol.

Ne propustite biti jedan od posjetitelja ove godine koji će uživati u našim žilavkama ali i sirevima i riblim i mesnim delicijama koje će za Vas pripremati Šef Nihad Mameledžija, poznat po svojim kuharskim umjećima i daleko van granica BiH.

Svoje proizvode predstaviće i mali proizvođači tradicionalnih prehrambenih proizvoda, sira posebno sir iz mješine iz Nevesinja proizvođača Miroslava Glogovca, Gatački rolovani sir, Paleta sira mljekare „Pađeni“,i mnogi drugi.

 

/sponzorisana objava/