Bosmal Arjaan by Rotana je dio Rotaninih Arjaan aparthotela koji, udobnošću svojih prostranih apartmana, svim gostima osiguravaju nezaboravna iskustva. Ova prvoklasna rezidencija, kreirana za potrebe kratkoročnih i dugoročnih boravaka, u potpunosti je prilagođena potrebama svih gostiju, a posebno porodica.

Bosmal Arjaan je prva rezidencija kompanije Rotana u Sarajevu, koja broji 132 potpuno opremljena apartmana sa jednom, dvije ili tri spavaće sobe. Opremljen nizom dodatnih modernih sadržaja za iskustvo ugodnog i nezaboravnog boravka, prvi deluxe aparthotel svojim gostima donosi savršenu kombinaciju hotela i doma, a cjelokupno iskustvo upotpunjuju i Rotanini poznati standardi ugostiteljstva.

Istovremeno, u ponudi aparthotela se nalaze i fitness i wellness klub, teretana, sauna, parna soba, tursko kupatilo, te sobe za masažu.

Ukupnu hotelsku ponudu obogaćuju i dvije sale za sastanke opremljene najmodernijom audio-vizuelnom opremom, idealne za radne sastanke i organizaciju različitih događaja.

U sklopu svoje ponude, Bosmal Arjaan by Rotana posjeduje i elegantan restoran, Urban café.deli. Restoran, smješten u srcu Sarajeva, glavna je destinacija za sve gurmane. Savršen je za ležerno druženje s prijateljima, brainstorming s kolegama ili opušteni sastanak s klijentima. U ambijentu ovog modernog restorana, gostima omogućava da se osjećaju kao u svom domu, gosti mogu uživati u ukusnom doručku na bazi švedskog stola i à la carte meniju za ručak i večeru, na kojem se nalazi bogat izbor međunarodne i autentične lokalne kuhinje.

Od svog osnivanja 1992. godine do danas, Rotana je postala jedna od vodećih hotelijerskih kompanija. Osnivači kompanije su njen trenutni predsjednik, Nasser Al Nowais, te potpredsjednik, Selim El Zyr, a prvi objekat, pod nazivom Beach Rotana, otvoren je u Abu Dabiju, 1993. godine. Danas Rotana u svom portfoliju ima: 112 hotela na području Bliskog Istoka, Afrike, Istočne Evrope i Turske, uključujući 66 poslovnih objekata i 46 objekata koji su u procesu izgradnje.

Besprijekorni i svjetski poznati Rotana standardi savršeno odgovaraju na potrebe svih, kako lokalne zajednice, tako i gostiju, bilo da su na poslovnim putovanju ili odmoru. Vizija Vizija Rotane je biti vodeća hotelijerska kompanija, prepoznata po svojoj jedinstvenoj kombinaciji svjetskih standarda sa iskrenim gostoprimstvom, te svim svojim gostima pružiti istinski dragocjena iskustva.

 

/sponzorisana objava/

HP, februar 2020.