Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević, emotivno izlaganje nakon meča sa Slovenijom u Banjaluci (95:88) usmjerio je prema gledaocima.

 

Borikom je iz 5.000 grla orilo „Bože pravde“, a reprezentativci Srbije su na krilima gromoglasne podrške sa tribina i drugi put savladali Sloveniju. Selektor Aleksandar Đorđević poslije meča je rekao:

 

„Prije svega želim da se zahvalim publici u Banjaluci koja nas dočekala na najsrdačniji način i to je nešto što je riječima teško opisati. Malo ko nas je dočekao sa ovoliko ljubavi i emocija, tako da će svi i u Banjaluci ovo pamtiti do kraja života, a nama će ostati prelijepa uspomena. Presrećan sam, vidi se koliko ljudima ovdje znači Srbija“, počeo je selektor Đorđević.

„Mada, ne želim da vjerujem u to jer je publika bila apsolutno na našoj strani i nosila nas je sve vrijeme. Slovenija je odlično pripremila utakmicu, izvukla je pouke iz prvog meča protiv nas. I dalje imamo nekoliko igrača koji su izašli iz povreda, vraćaju se i traže pravi ritam, tako da su normalni padovi u individualnoj igri. Slovenija je pokušala da nas napadne atipičnim petorkama sa Balažičem kao jedinim visokim igračem koji je probao da odgovori na našu brzinu i visinu u reketu. Promašili smo 17 slobodnih bacanja i to je bio jedan od razloga zašto nismo završili posao u regularnom toku“, kazao je selektor „Orlova“.

Prvenstvo Evrope počinje 5. septembra, kada Srbiju očekuje duel sa selekvijom Španije. Pored ove dvije reprezentacije, u grupu B, koja se igra u Berlinu, smještene su još Njemačka, Italija, Island i Turska.

 

Izvor: RTRS