Udruženje oboljelih od multiple skleroze regije Istočna Hercegovina prošle sedmice izvršilo je podjelu vaskršnjih jaja i proljetnih sjemena za svoje članove u opštini Nevesinje.Prije toga, uz pomoć Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite RS oboljeli u istočnoj Hercegovini dobili su vitaminske lijekove.
Donatori iz Kanade izdvojili su dio sredstava prikupljenih na „Večeri Republike Srpske“ i uputili ih u Hercegovinu. Pomoć od 300 kanadskih dolara dobile su tri porodice, a 500 dolara namijenjeno je za obnovu hrama i spomen kosturnice u Prebilovcima.
Novčana sredstva uručio je predsjednik Udruženja Branimir Tamindžija naglasivši da su ovakve donacije poruka osobama sa invaliditetom da nisu zaboravljene i prepuštene same sebi.
Udruženje trenutno provodi nekoliko aktivnosti od kojih je najvažnija osnivanje klubova oboljelih od multiple skleroze u opštinama istočne Hercegovine.
Kada uspostavimo klubove oboljeli će imati priliku da se u svakom trenutku jave i dobiju informacije ili adekvatnu pomoć – ističe Tamindžija. Dodaje da Udruženje na razne načine pokušava da ojača kapacitete lokalnih zajednica usmjerene na podizanje kvaliteta života osoba sa invaliditetom i njihovu socijalnu uključenost.
Udruženje oboljelih od multiple skleroze regije Istočna Hercegovina postoji već 12 godina. Sa skromnim budžetom i velikim entuzijazmom pomaže svojim članovima i svim osobama sa invaliditetom. Sredstava obezbjeđuje od projekta, donatora i iz budžeta opština Nevesinje i Bileća.
Udruženje ima 83 člana od kojih je 27 nepokretno, a ostali su slabije pokretni i neophodna im je pomoć drugog lica.

Izvor: Radio Nevesinje