Udruženju djece i roditelja sa posebnim potrebama „Moja nada“ u Nevesinju juče je doniran dio sredstava koja su prošlog vikenda prikupljena na donatorskoj večeri u Trebinju.

Predsjednik Udruženja „Sunce nam je zajedničko“ iz Trebinja, Mijat Šarović i predsjednik Saveza mentalno nedovoljno razvijenih lica RS, Radomir Radmilović uručili su po 100 maraka za sedam najugroženijih porodica čiji su članovi polaznici Udruženja „Moja nada“ u Nevesinju.

U humanitarnoj akciji koju su organizovali Međunarodna policijska asocijacija IPA i Udruženje roditelja i djece sa posebnim potrebama“Sunce nam je zajedničko“ iz Trebinja prikupljeno je oko 10.000 KM. Ova sredstava su namijenjena za rad i podršku udruženjima i dnevnim centrima u Istočnoj Hercegovini koji okupljaju djecu i omladinu sa posebnim potrebama.

Predsjednik Udruženja „Sunce nam je zajedničko“ Mijat Šarović istakao je da bi ovakvih akcija trebalo biti i u buduće, kako bi se pomoglo ovim kategorijama društva.  Posebnu zahvalnost izrazio je Dušanu Vujoviću iz Bileće koji je od  ličnih primanja donirao 1.000 KM za pomoć udruženjima u Hercegovini. On zajedno sa majkom živi u trebinjskom Domu penzionera a oboje su teški invalidi.

Predsjednik Saveza mentalno nedovoljno razvijenih lica RS, Radomir Radmilović istakao je da je Hercegovina najrazvijeniji dio Republike Srpske i BiH kada je riječ o sistemu brige o djeci sa poteškoćama u razvoju, jer svaka opština ima po jedan dnevni centar.

Izvor: Radio Nevesinje