Predstavnici Mikrokreditnog društva „Mikrofin“ iz Trebinja, u četvrtak i petak su u OŠ „Sveti Sava“ u Gacku i OŠ „Risto Proroković“ u Nevesinju donirali školsku opremu za kabinet geografije u vidu geografskih karata, DVD materijala,TV prijemnika te nekolicinu nastavnih udžbenika za školsku biblioteku.

Šefica filijale Mikrofina, Spomenka Tamindžija, istakla je da donacije ovakve vrste ova organizacija sprovodi već duži niz godina na prostoru BiH. “ Ovo je divan aspekt našeg posla, kada smo u prilici da pomognemo školama i na taj način olakšamo proces učenja i kreativnog razvoja svakog djeteta. Nadam se da će ovaj naš gest biti dobar primjer za druge firme, kako bismo zajednički unaprijedili zdrav razvoj djece“, istakla je Tamindžija.

Direktor škole u Gacku Radan Popović i Milan Bejatović u Nevesinju, zahvalili su se predstavnicima Mikrofina na ovom gestu, ističući zadovoljstvo što se jedan ovakav projekat donacije realizovao i u ovim hercegovačkim školama.

Već nekoliko godina, Mikrofin je pokrenuo ambiciozan projekat opremanja osnovnih škola neophodnim namještajem i opremom. Pored Gacka, u narednom periodu, Mikrofin ima u planu da realizuje donacije u školama u Berkovićima i Bileći.

Izvor: Opština Gacko/Opština Nevesinje