Dom učenika u Trebinju, po uslovima koje nudi učenicima, jedna je od bolje organizovanih ustanova ovakvog tipa u Republici Srpskoj, čemu znatan doprinos daje domaćinsko poslovanje rukovodstva.
Direktor Doma učenika Jovo Grujičić je na obilježavanju krsne slave ove ustanove – Vavedenje Presvete Bogorodice napomenuo da su uslovi za rad i boravak djece u Domu učenika sve bolji, zahvaljujući sredstvima od oko 40.000 KM, koje su izdvojili Elektroprivreda Republike Srpske, Hidroelektrane na Trebišnjici, grad Trebinje i ova ustanova.

On je podsjetio da je nabavljena nova linija za podjelu hrane, promijenjeni prozori na sobama, te zamijenjen dio namještaja, što doprinosi komfornijem boravku učenika.

„Ove godine je povećan broj učenika koji borave u našoj ustanovi“, rekao je Grujičić i podsjetio da je smješteno 30 učenika, srednjoškolaca sa područja Hercegovine i Crne Gore.

On je dodao da je kapacitet Doma 120 mjesta, ali da je određeni broj pretvoren u učionice.

„S obzirom da je prostor lako prilagodljiv, naša ustanova ljeti pruža usluge boravka sportistima i zemlje i inostranstva, te glumcima i turistima“, rekao je Grujičić.

Da ustanova ima dobre uslove za učenje i da vaspitači vode računa o učenicima, govori podatak da svi koji ovdje borave ostvaraju zapaženje rezultate u školi.

Dom učenika Trebinje je vaspitno-obrazovna ustanova u kojoj su za redovne učenike iz susjednih opština koji pohađaju trebinjske srednje škole obezbijeđeni smještaj i hrana, te uslovi za učenje, za sportske i vannastavne aktivnosti, kao i biblioteka. Dom je u potpunosti renoviran, a sobe su dvokrevetne, trokrevetne i četvorokrevetne sa kupatilima u svakoj sobi.

Cijena hrane i smještaja je 75 KM mjesečno, a smještaj je besplatan za djecu poginulih boraca i ratnih vojnih invalida od prve do četvrte kategorije.

Dom učenika i direktor Grujičić do sada su u više navrata dobijali priznanja i pohvale za dobar rad i uslove boravka.

Izvor: Srna, Foto: domucenikatrebinje.com