Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je danas da država mora mnogo više pažnje posvetiti i pomoći razvoju vinograda na području Trebinja i cijele Hercegovine.

Dodik je nakon posjete vinogradu „Vukoje“ i vinarije „Anđelić“ u Trebinju, rekao da država treba da onemogući nelojalnu konkurenciju, crno tržište, nelegalan uvoz i da se bori za organske i porijeklom definisane sorte grožđa koje mogu da daju samo kvalitetno vino.
„To je zajednički interes ne samo proizvođača nego treba da bude interes i države“, rekao je Dodik novinarima i dodao da je saradnja državnih organa i proizvođača bila u kontinuitetu dobra. On je obećao da će kao predsjednik Republike podržati sve aktivnosti da se ta proizvodnja podigne na viši nivo, da bude kvalitetnija i da pomogne pregaocima u ovoj proizvodnji da nastave ovako da rade.

Dodik je, nakon što je obišao vinograde porodice Vukoje, istakao da Trebinje i Hercegovina u proizvodnji vina preuzimaju lidersku poziciju, te da je ulaganje u vinograde u ovoj regiji od izuzetnog značaja za razvoj privrede cijele Republike Srpske. On je pohvalio predan rad poznate hercegovačke vinogradarske porodice Vukoje koja na pravi način promoviše kvalitet i domaće poroizvode.
Primjer njihove predanosti su i brojne nagrade i priznanja koja stižu iz cijelog svijeta, kao i vrhunska vina koja se nalaze na policama prestižnih vinarija.

Dodik je zahvalio i direktoru vinarije „Anđelić“ Draganu Anđeliću što ulaže svoj napor da proširi proizvodnju, koja je porodična tradicija, i što su predani svom poslu. Direktor vinarije „Vukoje“ Radovan Vukoje zahvalio je predsjedniku Srpske na inetresovanju i podršci koju konstantno daje za razvoj vinogradarstva na ovom području.

Anđelić je rekao da su uvijek imali sluha kod predsjednika za sve probleme na koje su nailazili i da ne sumnja da će tako biti i ubuduće.