Radi efikasnije borbe protiv terorizma i organizovanog kriminala Republika Srpska će u narednom periodu uvesti rezervni sastav policije, rekao je Milorad Dodik, predsjednik SNSD a i RS sinoć na Mrakovici, nakon sastanka rukovodstava vladajuće koalicije u RS.

 

 

On je kazao da će se s tim u vezi krenuti u izmjene zakona u toj oblasti, a pozvao je sve nivoe vlasti na jaču saradnju u borbi protiv terorizma u BiH.

Ocijenjeno je i da RS i BiH nemaju kapacitet za primanje izbjeglica, te je ponovljeno da Sud i Tužilaštvo BiH nisu u skladu s Ustavom i da RS ne prihvata rad takvih institucija, te poziva opoziciju da sarađuje na tome, a ostalo se i pri raspisivanju Referenduma o Danu RS.

Koalicija smatra i da se rezultati popisa trebaju što prije objaviti, kao i da se rezidentni stanovnik definiše kao onaj ko je živio u BiH godinu prije popisa i ko može dokazati da će živjeti godinu posle provođenja popisa.

Ocijenjeno je i da je nelikvidnost u RS jedna od otežavajućih okolnosti, kao i da će se se insistirati na poboljšanju rada javnih preduzeća.

Sastanku je prisustvovao i Nenad Stevandić, predsjednik Ujedinjene Srpske, ali je rekao medijima da nije došao podržati koaliciju, da ostaje u opoziciji, ali da podržava strateške projekte koji su bitni za RS.

 

Izvor: Nezavisne novine