Odbijam da prihvatim sve kritike da su mjere bile nepotrebne, ovo jeste potrebno, i biće potrebne još rigoroznije mjere kada je u pitanju borba protiv virusa korona, kazao je srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, nakon sjednice Gradskog kriznog štaba u Trebinju.

„Preventivne mjere dovele su do toga da je spriječen pritisak na naš zdravstveni sistem“, kazao je Dodik i istakao da je medicinski sistem u RS je spreman i nije opterećen.

„U RS imamo slobodno oko 50 respiratora, oko 130 je naručeno, a očekujemo da taj broj bude ukupno oko 200 respiratora u RS“, naveo je Dodik.

Dodao je da će Trebinju biti doznačen jedan dio kako bi ovdje bilo ukupno 10 respiratora, da bi se adekvatno mglo reagovati na krizu koja bi eventualno mogla da se dogodi i ovdje.

„Samo našom disciplinom možemo da spriječimo širenje virusa“, kazao je Dodik i dodao da je Krizni štab u Trebinju je operativan i uspješan.

„Želim da pohvalim ovaj štab, zaista je veoma organizovan i čine sve da zaštiti zdravlje svojih građana“, kazao je Dodik u Trebinju.

Dodik je poručio da je „ono što je najvažnije za naše građane jeste da ostanu kod kuće“.

 

 

Izvor: Nezavisne