Građani Srbije dočekali su 2018. godinu na trgovima, u ugostiteljskim objektima i u svojim domovima.

Beograd je i ove godine organizovao novogodišnji koncert kod Doma Narodne skupštine. Nastupili su „Balkanika“, „Riblja čorba“ i Aca Lukas posle čega je usledio vatromet.

U Centru „Sava“ održan je koncert pod sloganom „Nova godina – otmeno“. Posetioci su u 2018. godinu ušli uz zvuke džeza, klasike i evergrina.

Beograđani i gosti prestonice nastavljaju druženje i danas u Svetogorskoj ulici, Ulici otvorenog srca. To je jedna od najstarijih prestoničkih manifestacija koja traje već četiri decenije.

Vatromet u Beogradu

Novosađanima u novogodišnjoj noći priređen je bogat program i najveći vatrometni spektakl u Srbiji koji su zajedno osmislili princ Đorđe Karađorđević i američki pirotehnički ekspert Majk Noks.

Na četiri lokacije u gradu nastupilo je više od 50 izvođača. Najviše posetilaca bilo je na Trgu slobode na kojem su nastupili Darko Rundek, „Plavi orkestar“, bend S.A.R.S.

U Čačku su hiljade građana dočekali Novu godinu na Gradskom trgu uz ponoćni vatromet i nastup Sergeja Ćetkovića. Veselo je bilo i u restoranima, kafićima i hotelima, gde je Nova godina dočekana uz tradicionalni meni i raznovrstan muzički program.

Nišlije je na Trgu kralja Milana zabavljala grupa „Van Gog“ i trubački orkestar Dejana Petrovića.

Više od sedam hiljada Subotičana i njihovih gostiju dočekalo je Novu godinu na centralnom gradskom trgu uz vatromet i valcer „Na lepom plavom Dunavu“. Građane su u novu 2018. uveli Đorđe David i Milan Topalović.

Veselo je bilo i u Pirotu gde je legendarna grupa „Galija“ Piroćance uvela u Novu godinu.

Građani Jagodine su Novu godinu dočekali na „Skveru omladine“, gde su ih zabavljali „Piloti“ i Kiki Lesandrić.

I građani Zaječara su uz muziku i vatromet dočekali Novu godinu.

Zrenjaninci su Novu godinu dočekali na plus četiri stepena, što je mnoge opredelilo da dođu na Trg slobode i uz grupu Atomsko sklonište i desetominutni vatromet uđu u 2018. godinu.

Novogodišnje svečanosti u Pančevu počele su još 25. decembra. Turistička organizacija Pančeva pripremila je bogat kulturno-zabavni program.

Osim Beograda i Novog Sada, tradicionalno, najviše gostiju u novogodišnjoj noći bilo je na Zlatiboru, Kopaoniku i na Tari.

Tako je na Kraljevom trgu na Zlatiboru nastupila Kragujevčanka Jelena Tomašević, a hoteli na Kopaoniku i Tari odavno su popunjeni.

Slavilo se i na Kosovu i Metohiji, najviše u kafanama, restoranima ili kod kuće. Organizovanog dočeka u srpskim sredinama nije bilo. Već skoro 20 godina, Srbi na Kosmetu organizovano, na otvorenom, obeležavaju pravoslavnu Novu godinu.

Ove godine, organizovanog dočeka nije bilo ni u Vranju, Svrljigu, Surdulici i Prokuplju, Kragujevcu i Kraljevu.

Novi Pazar već godinama ne organizuje dočeke na otvorenom. Taj grad se među prvima odrekao organizovanih dočeka u korist socijalno najugroženijih građana.

Izvor: RTS