Много веће невријеме, прије пет година, оковало је Невесиње.Иако данима без струје и воде,заробљени у снијегу од два метра, једна породица ту зиму памтиће као најљепшу. У селу Лакат, у породичној кући без љекара, рођена је Јована Милићевић.

Вијест је обишла и задивила Републику Српску, захваљујући нашој екипи која је успјела да дође до Милићевића. Посјетили смо их поново, уочи Јованиног рођендана.

Након пет година у невесињском селу Лакат поново снијег, а РТРС поново у дому Милићевића.

Јована зна да је по свом рођењу другачија од својих вршњака и да је зато зову дјевојчица из мећаве. Мами Бранки и тати Миливоју сад све изгледа много лакше, него прије пет година.

– Јована је прво дијете и први пород па на срећу нисам знала шта ме све чека и хвала богу све је завршено како треба,  послије су ме многи сретали, чули су на тв или од других како сам се породила код куће и било им је за невјерицу, пруча мајка Бранка Милићевић.

Другу кћеркицу, Анастасију, Милићевићи су добили у сред љета у болници.

Осморо Милићевића, у породичној слози и заједништву гради живот на селу. Својим примјером показују да мало за срећу треба и да се у нешто тежим условима може живјети лијепо.

Извор: РТРС