Mnogo veće nevrijeme, prije pet godina, okovalo je Nevesinje.Iako danima bez struje i vode,zarobljeni u snijegu od dva metra, jedna porodica tu zimu pamtiće kao najljepšu. U selu Lakat, u porodičnoj kući bez ljekara, rođena je Jovana Milićević.

Vijest je obišla i zadivila Republiku Srpsku, zahvaljujući našoj ekipi koja je uspjela da dođe do Milićevića. Posjetili smo ih ponovo, uoči Jovaninog rođendana.

Nakon pet godina u nevesinjskom selu Lakat ponovo snijeg, a RTRS ponovo u domu Milićevića.

Jovana zna da je po svom rođenju drugačija od svojih vršnjaka i da je zato zovu djevojčica iz mećave. Mami Branki i tati Milivoju sad sve izgleda mnogo lakše, nego prije pet godina.

– Jovana je prvo dijete i prvi porod pa na sreću nisam znala šta me sve čeka i hvala bogu sve je završeno kako treba,  poslije su me mnogi sretali, čuli su na tv ili od drugih kako sam se porodila kod kuće i bilo im je za nevjericu, pruča majka Branka Milićević.

Drugu kćerkicu, Anastasiju, Milićevići su dobili u sred ljeta u bolnici.

Osmoro Milićevića, u porodičnoj slozi i zajedništvu gradi život na selu. Svojim primjerom pokazuju da malo za sreću treba i da se u nešto težim uslovima može živjeti lijepo.

Izvor: RTRS