Djevica i Škorpija u osnovi imaju dobre izglede za ostvarenje uspešne i srećne ljubavne zajednice. Iako za Djevicu važi da u ljubavi može biti vrlo zahtevna i da voli da postavlja visoke standarde, ipak će teško odoleti Škorpijinom šarmu i za kratko vreme može biti u potpunosti opčinjena celokupnom Škorpijinom pojavom.

Devica kao zemljani znak nastoji da živi u sadašnjem trenutku i da bude okupirana brigom o svakodnevnim stvarima tako da u tom pogledu Devica može odgovoriti zahtevima Škorpije koji se odnose na pojačanu želju za svakodnevnim uživanjem u zajedničkim momentima razmene nežnih i strastvenih ljubavnih emocija. Iako za Devicu važi da u ljubavi može biti stidljivija i nedovoljno opuštena prilikom ispoljavanja svojih ljubavnih emocija, Škorpija u njoj itekako može probuditi divlju strastvenost i oni se mogu jako lepo uklopiti u tom pogledu.

 

Škorpija kao vodeni znak svojom dubokom osećajnošću, naglašenom seksualnom energijom i harizmom kao i svojom nesagorivom strastvenošću može naučiti Devicu da se bolje opusti i prepusti okeanu emocija i čarima ljubavi kao što može pokazati Devici i šta sve krije dubina okeana emocija dok Devica može naučiti Škorpiju da su ponekad i neke vidljive stvari na površini dovoljne kako bi otkrile suštinu kao što može pokazati Škorpiji i kako da bude praktičnija i efikasnija u ispunjavanju svakodnevnih životnih obaveza tako da se u tom pogledu ovaj ljubavni par smatra vrlo komplementarnim.

Devicom vlada Merkur, Škorpijom Pluton. Kada se „udruže“ energije ovih planeta rezultat je gotovo savršeno poklapanje na intelektualnom nivou. Merkur, planeta intelekta, znanja, komunikacije i razuma dodeljuje Devici oštroumnost, dinamičan i bistar um i retoričku veštinu što su karakteristike koje veoma imponuju Škorpiji.

Pluton simbolizuje regeneraciju, ponovno rođenje, pročišćenje i obnovu ali, simbolizuje i smrt i uništenje. Pluton Škorpiji dodeljuje istraživački (detektivski) um, temeljnost i dubinu u razmišljanju tako da zahvaljujući tim osobinama Škorpija može da parira Devici na intelektualnom polju. Iz navedenog razloga ovaj ljubavni par može ostvariti dobro razumevanje i dobru komunikaciju u svojoj ljubavnoj vezi.

Devica kao promenljivi znak se dobro prilagođava potrebama Škorpije dok će Škorpija kao fiksni znak pokazivati manju spremnost na promene u ljubavnoj vezi. Iz ovog razloga je povremeno naglašena opasnost od javljanja razmirica i svađa u ovoj ljubavnoj vezi.

Veći problemi u ljubavnoj kombinaciji Devica i Škorpija mogu nastupiti u onim situacijama kada Škorpija ne može da kontroliše na najbolji način svoje emocije i kada Devica ne može da pronađe adekvatan način kako bi izašla na kraj s pojedinim Škorpijinim osobinama koje joj ne imponuju sasvim. Naime, magnetična Škorpija premda duboko emotivna, strastvena i puna samokontrole, ponekad podsvesno i protiv svoje volje može ispoljiti i neke vrlo neprijatne osobine kao što su: opsesivnost, veća ljubomora, osvetoljubivost i sl. dok se Devica užasava neprijatnosti bilo koje vrste. Devica nastoji da održava red i perfektno stanje u svojoj ljubavnoj vezi i može biti vrlo uznemirena kada Škorpija ispoljava prethodno navedene negativne osobine. Na svu sreću kada kod Škorpije iskrsnu neki problemi tj. kada svojim ponašanjem prouzrokuje narušavanje ravnoteže u ljubavi, nakon što padne na dno, poseduje sposobnost da se malo po malo vrati na pravi put, transformišući se i trijumfalno pronalazeći novi početak i novo rešenje. Pošto Devica ima dovoljno razumevanja oni mogu relativno brzo vratiti skladno stanje u svom ljubavnom odnosu tj. u ljubavnoj vezi ili braku.

Dodatno, ova kombinacija horoskopskih znakova u ljubavi ukazuje i na dobru usklađenost želja, planova i potreba na polju braka i porodice jer su i Devica i Škorpija Jin (negativni) znaci što znači da su njihove težnje usmerene ka ostvarenju sklada i stabilnosti unutar njihovog bračno – porodičnog života.

Autor: Olivera Petković
Izvor: www.astrum.co.rs