????????????????????????????????????

Начелник општине Невесиње Миленко Авдаловић и представник фирме „Medical“ из Мостара потписали су уговор о набавци опреме за Болницу Невесиње.

Овај уговор је резултат заједничког пројекта Општине Невесиње и Развојног програма Уједињених народа у БиХ „ Дијаспора за развој“, који је заједничка иницијатива Министарства за људска права и избјеглице БиХ, Амбасаде Швајцарске у БиХ, УНДП БиХ и Међународне организације за миграције.

Начелник општине Миленко Авдаловић изразио је задовољство што ће на овај начин доћи до модернизације болничке опреме, а самим тим и пружити могућност  да се у специјалистичком и оперативном смислу оде корак даље, преноси портал Радио Невесиња.

Авдаловић је нагласио да  је Општина Невесиње Пројекат за опремање болнице кандидовала у сарадњи са Удружењем Невесињаца из Београда, а замисао је да се болнички кадар уз помоћ еминентног хирурга Предрага Пешка и његовог тима оспособи за извођење сложених операција.Он је додао да ће овај Пројекат довести до отварања нових радних мјеста , а да је  финансијска средства већим дијелом  обезбиједио УНДП и дијелом Општина Невесиње.

Замјеник директора Болнице Невесиње Зорица Будалић нагласила је  да ће се на овај начин подићи ниво здравствене услуге у невесињској болници и смањити  листе чекања пацијената  за хируршке интервенције. Она је рекла да је вриједност донације 66 640 КМ, а ради се о комплетној лапароскопској опреми за гинеколошке интервенције као и операције из домена опште хирургије.

Ugovor bolnica 3

СЛАВЕНКА ГОЛИЈАНИН

Извор: Радио Невесиње