Спортски терен који је прије двије године отворен у кругу Основне школе „Јован Јовановић Змај“ у требињском насељу Брегови у великој мјери је демолиран, мреже су покидане и најмање служи онима којима је намијењен, преноси агенција Срна.

Терен, који је коштао око 100.000 КМ, направљен је за дјецу и омладину са посебним потребама и ниже разреде основне школе да би се заједно дружили и играли.

Директор Школе Дарко Јегдић потврдио је Срни да се већ мјесецима уназад на теренима окупљају средњошколци, али да је главни проблем што у вечерњим и ноћним часовима ту долазе лица старијег узраста из града.

„Покидане су мреже, али и оштећена фасада нове фискултурне сале која се налази поред. Станари околних зграда долазе да се жале јер се у ноћним часовима прави бука на игралишту“, каже Јегдић.

Због непажње на теренима, недавно је лопта завршила у прозору школе која се, такође, налази у непосредној близини игралишта и том приликом су лакше повријеђена два ученика.

„Са игралишта сам склонио и голове, али остали су још кошеви“, каже Јегдић и додаје да ће од локалне власти, као и од појединих предузећа тражити да се игралиште поново уреди и боље обезбиједи, односно да се запосли један радник на његовом одржавању и чувању, те апеловао да се не уништава школска, али ни друга имовина у граду.

И родитељи су огорчени понашањем младих који на тако безобзиран начин уништавају спортске реквизите и имовину, те угрожавају безбједност ученика у школи.

Ово није једини случај вандализма на подручју Требиња.

 

Извор: Срна