Manifestacija Dani sjećanja, posvećena stradanju srpske djece u ratovima u 20. vijeku, biće završena večeras u Istočnom Novom Sarajevu akademijom “Djecu vam neću oprostiti”.

U okviru ove manifestacije danas će biti održan istorijski čas u Prebilovcima za srednjoškolce iz Trebinja, u saradnji sa Ministarstvom prosvjete i kulture Republike Srpske, Republičkim pedagoškim zavodom i Eparhijom zahumsko-hercegovačkom i primorskom.

U zvorničkom Domu omladine u 19.00 časova biće prikazan dokumentarni film “Spomenko na vječnoj straži” autora Mile Savića, u saradnji sa Svetosavskom omladinskom zajednicom i Domom omladine Zvornik.

Manifestaciju Dani sjećanja organizuje Republički centar za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih lica, pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika.

Nizom aktivnosti u Banjaluci, Bijeljini, Istočnom Novom Sarajevu, Zvorniku i Prebilovcima, Centar podsjeća na stradanje srpske djece u Prvom i Drugom svjetskom ratu i Odbrambeno-otadžbinskom ratu.

 

Izvor: RTRS