U Banjaluci će danas biti potpisan ugovor o rekonstrukciji prečistača vode za piće u opštini Nevesinje, u okviru projekta “Vodovodna i kanalizaciona infrastruktura u Republici Srpskoj”, najavljeno je iz Ministarstva finansija Republike Srpske.

Ugovor o izvođenju radova, u prisustvu predstavnika Tima za upravljanje projektom iz Ministarstva finansija Republike Srpske potpisaće načelnik opštine Nevesinje Milenko Avdalović i predsjednik uprave slovenačkog preduzeća “Ekoteh” iz Velenja Marko Škoberne.

Potpisivanje ugovora zakazano je u 12.00 časova u sali za pres-konferencije Administrativnog centra Vlade Republike Srpske.

Iz resornog ministarstva su naveli da se Projekat “Vodovodna i kanalizaciona infrastruktura u Republici Srpskoj”, potpisan u septembru 2011. godine, vrijedan više od 100 miliona evra, finansira najvećim dijelom od kreditnih sredstava Evropske investicione banke, grant sredstvima EU, te bilateralnim i sredstvima opština.

Svrha projekta je poboljšanje infrastrukture i pružanja usluga kojima se obezbjeđuje adekvatno, kako kvalitativno tako i kvantitativno vodosnabdijevanje, odnosno odvodnja otpadnih voda i njihovo prečišćavanje u opštinama uključenim u projekat.

U Republici Srpskoj trenutno 37 jedinica lokalne samouprave ima odobrene projektne planove, u 51 lokalnoj zajednici su pokrenuti tenderi, a u 37 su potpisani ugovori o radovima.

 

Izvor: Radio Nevesinje